Στρογκανόφ | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
15:37
9/4/2009

Στρογκανόφ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Πλούσια γεύση!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 φλιτζ. ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • χονδρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φρέσκο μαϊντανό

Τι κάνουμε:
Πλένουμε το φιλέτο, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε μικρές λεπτές φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος ομοιόμορφα μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Μόλις ψηθούν τις βάζουμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για 5-7 λεπτά έως ότου χρυσίσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σοταριστούν για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 6-8 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και βάζουμε τις φέτες του κρέατος. Τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 2 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Συμβουλή
Μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω από φαρδιά μακαρόνια τα οποία απορροφούν τη σάλτσα.

Το κατάλληλο κρασί: Ξινόμαυρο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Γιουφκαλί πιλάβ