ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 60 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζουμε τη γαλοπούλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό (που να τη σκεπάζει) και τη βράζουμε για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Mε προσοχή, γιατί στη συνέχεια θα την ψήσουμε στον φούρνο, αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το νερό στο οποίο έβρασε και κρατάμε δύο φλιτζάνια ζωμό για το μαγείρεμα της γέμισης. Pίχνουμε όλα τα υλικά στον ζωμό εκτός από το ρύζι, το λεμόνι και τα αβγά και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και χτυπάμε τα αβγά καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι και στη συνέχεια, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα, προσθέτουμε στα αβγά ζωμό από τη σούπα με αργό ρυθμό μέχρι να ενσωματωθούν. Σερβίρουμε αμέσως.