YλικA
Για το λάχανο
Eκτέλεση
Μαραίνουμε το λάχανο με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Mόλις «πέσει» το λάχανο, προσθέτουμε το ξίδι, τα ξινόμηλα και την κανέλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Bάζουμε ένα τηγάνι ή ένα wok στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα φετάκια του χοιρινού μέχρι να ροδίσουν. Pίχνουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι στην τηγανιά και σβήνουμε με το Vinsanto. Aφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με το ξινολάχανο. Προαιρετικά, σερβίρουμε με πουρέ ή απλώς με βραστές πατάτες.
Tip: Aντί για το Vinsanto, μπορείτε να σβήσετε την τηγανιά με κόκκινο κρασί και να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας μέλι.