Πιπεράτο | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
14:48
4/9/2009

Πιπεράτο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Για όσους αγαπούν τα πικάντικα πιάτα
Για όσους αγαπούν τα πικάντικα πιάτα

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • 5-6 πατάτες
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 καυτερές πιπεριές
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο και μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε, το σκόρδο χονδροκομμένο και τα σοτάρουμε έως ότου ροδίσουν. Κατόπιν βάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του μοσχαριού, τα σοτάρουμε και αυτά καλά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
  • Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  • Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν το κρέας είναι έτοιμο.
  • Αν δούμε ότι έχει μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Αν εξακολουθεί να είναι σκληρό και έχει σωθεί ο ζωμός, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις σκουπίζουμε.
  • Κατόπιν στρώνουμε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα, βάζουμε τις πατάτες, ρίχνουμε από πάνω αλάτι και το βιτάμ, αφού πρώτα το λιώσουμε και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
  • Στρώνουμε σε μια πιατέλα τις πατάτες, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μοσχαριού, γαρνίρουμε με τους κόκκους του κόκκινου και του μαύρου πιπεριού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε πελτέ ντομάτας για να δέσει καλύτερα η σάλτσα.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινη Νεμέα παλαιωμένη.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ