Πετεινός με χυλοπίτες | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
13:14
4/6/2009

Πετεινός με χυλοπίτες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Υλικά:

  • 1 κιλό πετεινό
  • 0,3 ml ελαιόλαδο
  • 0,3 ml κρασί κόκκινο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 2 τεμάχια κρεμμύδι ξερό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 τεμάχια ξύλο κανέλα
  • 6 γραμμάρια μπαχάρι τριμμένο
  • 2 τεμάχια φύλλο δάφνης
  • 0,5 κιλό χυλοπίτες
  • 1,5 λίτρο ζωμό κότας
  • Κατά προτίμηση αλάτι
  • Κατά προτίμηση πιπέρι

Οδηγίες:

  • Τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια του πετεινού έτσι ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Στο λάδι που τηγανίσαμε τον πετεινό βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και αφού σβήσουμε με το κρασί τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε επίσης και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις χυλοπίτες.
  • Οταν ο πετεινός μαγειρευτεί τον τραβάμε σε κάποιο σκεύος και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες, ανακατεύοντας συχνά για να μη κολλήσουν.
  • Οταν οι χυλοπίτες πιουν τα 2/3 των υγρών τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε στο σκεύος με τον πετεινό.
  • Σερβίρουμε με ξερή τριμμένη μυζήθρα.
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Κουνέλι με κάρυ