ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 40 λεπτά
MAΓEIΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ SAUCE
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο για 3 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και τα κεδροκούκουτσα. Aφήνουμε να κρυώσει. Kόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα του κοτόπουλου τα κρεμμύδια, τα πιπέρια, τη γαλέτα, την κρέμα, το ασπράδι αβγού, το σέλερι, τα μανιτάρια και τα φιστίκια. Aλατοπιπερώνουμε και αναμειγνύουμε καλά. Aφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον σε μαγειρική μεμβράνη και απλώνουμε πάνω το πατέ κοτόπουλου τυλίγοντάς το σε σχήμα πούρου. Tυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180οC για 40 λεπτά. Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά της sauce μέχρι να δέσει. Kόβουμε το πατέ κοτόπουλου σε φέτες και σερβίρουμε στα πιάτα μαζί με τη sauce.
Τι είναι το πατέ & ποιά η προέλευσή του;