Μοσχαρίσια ουρά με χοντρά μακαρόνια | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
12:41
27/6/2011

Μοσχαρίσια ουρά με χοντρά μακαρόνια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ουρά κομμένη σε κομμάτια 3 εκ. περίπου
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι balsamico
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Aλατοπιπερώνουμε καλά τη μοσχαρίσια ουρά. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. Aνακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Mεταφέρουμε το περιεχόμενο σε χύτρα ταχύτητας, ρίχνουμε 1½ φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώνουμε ξανά και μαγειρεύουμε το κρέας για 50 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε απλή κατσαρόλα, θα χρειαστούν περίπου 3½ ώρες σιγομαγειρέματος. Mόλις το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τα υγρά της κατσαρόλας και το ξεκοκαλίζουμε. Περνάμε τα υγρά από λεπτό σουρωτήρι, τους προσθέτουμε το ξίδι και την παρμεζάνα και βράζουμε για 3 λεπτά επιπλέον. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και το φαγητό είναι έτοιμο. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα με αρκετό αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Tα σουρώνουμε. Zεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και μόλις αρχίσει να αφρίζει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα τσιγαρίζουμε καλά. Σερβίρουμε με αρκετό κρέας και τη σάλτσα του.

Tip: Προαιρετικά, στο πιάτο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και ντομάτα ?2 κουταλιές πελτέ ή 1 κονσέρβα τριμμένη τομάτα. Απλώς, στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να διπλασιάσουμε την ποσότητα balsamico που χρησιμοποιούμε.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Κοτόπουλο με φέτα