ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½-2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τη δάφνη, την πάπρικα, το κύμινο, την πιπεριά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά. Μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα του σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φασόλια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο (180°C) για μία ώρα περίπου. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.
TipS: Τα κόκκινα φασόλια υπάρχουν έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα και είναι απολύτως κατάλληλα γι’ αυτήν τη συνταγή. Η καυτερή πιπεριά μπορεί να αντικατασταθεί με μπούκοβο. Ενα μαντεμένιο σκεύος με καπάκι είναι κατάλληλο γι’ αυτό το φαγητό.