Κουζού ιντζίκ | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
14:35
19/3/2009

Κουζού ιντζίκ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Για όλα τα γούστα!

Τι έχουμε:

  • 4 κότσια από αρνάκι γάλακτος
  • 8 κουταλιές Βιτάμ
  • 5 φλιτζ. ζωμό κρέατος
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 250 γραμ. αρακά
  • 2 καρότα

Για τον πουρέ μελιτζάνας:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες, χωρίς σπόρους
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 κουταλιά Βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα κότσια από το αρνάκι, τα σκουπίζουμε και τα σοτάρουμε ελαφρά με 4 κουταλιές από το Βιτάμ σε μια κατσαρόλα έως ότου ροδίσουν.

Σκεπάζουμε με τον ζωμό κρέατος και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για δύο ώρες μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες πάνω σε καυτό μάτι κουζίνας ή στον φούρνο έως ότου μαραθεί η φλούδα τους, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και με λίγο λεμόνι και τις στραγγίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το Βιτάμ, ρίχνουμε μέσα τις φέτες από τις μελιτζάνες, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πουρές.

Για τον πουρέ πατάτας καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για μισή ώρα.

Τις στραγγίζουμε, τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών, και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γάλα, το Βιτάμ, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Λιώνουμε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές από το Βιτάμ και σοτάρουμε τον αρακά και τα καρότα, ψιλοκομμένα.

Πλένουμε το σπανάκι, το χοντροκόβουμε με τα δάχτυλά μας και το ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά σε καυτό νερό.

Το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο Βιτάμ έως ότου μαλακώσει.

Σερβίρουμε το κότσι με πουρέ πατάτας, πουρέ μελιτζάνας, σπανάκι και τον αρακά με τα καρότα.

Συμβουλή

Αντί να σοτάρουμε τον αρακά και τα καρότα μπορούμε να τα βράσουμε.

το κατάλληλο κρασί Μαντηλαριά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ