Κοτόπουλο κοκκινιστό με μπάμιες | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
13:02
5/1/2009

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μπάμιες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Λαχταριστό και θρεπτικό!

Τι έχουμε:

  • 1 κοτόπουλο (1.200 γρ. περίπου)
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 4 ντομάτες
  • 1/2 φλιτζ. ΒΙΤΑΜ
  • 1/2 φλιτζ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 4 κουταλιές ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις μπάμιες, κόβουμε τον μίσχο και τις βάζουμε σε ένα μπολ με το ξίδι.

Καθαρίζουμε, πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομμάτια.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ με καυτό νερό για 1 λεπτό και τις ξεφλουδίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου χρυσίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τον πελτέ διαλυμένο σε 3 φλιτζάνια ζωμό, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.

Μισή ώρα περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε τις μπάμιες, προσθέτουμε το λάδι και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να βράσουν. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις μπάμιες, καλό είναι να τις πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και να τις αφήσουμε για λίγη ώρα. Έτσι, δεν θα λιώσουν κατά το βράσιμο.

το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Μοσχάρι με πάπρικα