Κοτόπουλο γεμιστό με λεμόνια και μήλα | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
12:49
12/3/2009

Κοτόπουλο γεμιστό με λεμόνια και μήλα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Γευστική αντίθεση που συναρπάζει!

Τι έχουμε:

  • 1 κοτόπουλο μεγάλο
  • 3-4 λεμόνια
  • 2 μήλα
  • 3-4 κουταλιές Βιτάμ
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζ. καρύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπάγκο ειδικό για φούρνο

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας
  • φέτες λεμονιού

Τι κάνουμε:
Ανοίγουμε το κοτόπουλο κατά μήκος της κοιλιάς, βγάζουμε τα εντόσθια και στην συνέχεια το πλένουμε καλά εσωτερικά και εξωτερικά.

Αφήνουμε να στραγγίσει, το αλείφουμε εξωτερικά με ένα κομμένο λεμόνι και το αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το καρύδι, ένα λεμόνι κομμένο στα δύο και γεμίζουμε με το μείγμα το εσωτερικό του κοτόπουλου.

Ράβουμε την κοιλιά ώστε να κλειστεί η γέμιση μέσα, και δένουμε τις φτερούγες και τα πόδια με σπάγκο. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε σχισμές στην πέτσα του κοτόπουλου και βάζουμε μέσα λεπτές φέτες λεμονιού.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με το Βιτάμ λιωμένο, ρίχνουμε το κρασί και τον χυμό από ένα λεμόνι, και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για δύο ώρες.

Οταν ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε τον σπάγκο και το σερβίρουμε σε μια πιατέλα γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού και φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Αν δούμε ότι το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος έχει ροδίσει εξωτερικά αλλά δεν έχει ψηθεί εσωτερικά, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό αρωματικό Ηπείρου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ψαρονέφρι με τυριά