Yλικά
Για τη γέμιση
Για το φύλλο
EKTEΛEΣH
Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Ξεκοκαλίζουμε και το σοτάρουμε στο λάδι με το πράσο, αλατοπίπερο και πάπρικα. Προσθέτουμε 1 ποτήρι από τον ζωμό του βρασίματος και το ρύζι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ζυμώνουμε τα υλικά του φύλλου μέχρι να γίνουν ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Τη χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε 4 φύλλα, 2 πιο μεγάλα και 2 πιο μικρά. Στρώνουμε τα μεγάλα σε λαδωμένο ταψί, λαδώνοντας ενδιάμεσα, βάζουμε γέμιση και σκεπάζουμε με τα μικρά. Κλείνουμε ενώνοντας τα κάτω φύλλα με τα πάνω, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 180°C για μιάμιση ώρα.
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ