Κεμπάπ με κάππαρη και πέστο αμπελόφυλλου | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
13:26
6/8/2012

Κεμπάπ με κάππαρη και πέστο αμπελόφυλλου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

600 γρ. κιμά αρνίσιο και μοσχαρίσιο ανάμεικτο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

1 αβγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κουτ. σούπας κάππαρη χοντροκομμένη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό και άνηθο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

2 παξιμάδια κρίθινα σπασμένα σε μπουκιές

 

Για το πέστο αμπελόφυλλου

10 αμπελόφυλλα ψιλοκομμένα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας κάππαρη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό

Eκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πριν το προσθέσουμε στον κιμά. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει αφράτος. Τον αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ. Τηγανίζουμε τα κεμπάπ από όλες τις πλευρές. Μουσκεύουμε ελαφρώς τα παξιμάδια, τα σπάμε σε μπουκιές και τα αδειάζουμε μέσα σε μεγάλο μπολ. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο αμπελόφυλλου μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα και το αδειάζουμε πάνω στα σπασμένα παξιμάδια. Σερβίρουμε τα κεμπάπ συνοδεύοντας με το πέστο αμπελόφυλλου.

Tip: Στη συνταγή δεν χρησιμοποιούμε αλάτι επειδή μπαίνει η κάππαρη, που είναι αλμυρή. Καλό είναι να δοκιμάσετε, μήπως εσείς θέλετε να προσθέσετε αλάτι.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ