ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
Zυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον τραχανά, τα μυρωδικά, το πιπέρι και το αβγό μέχρι να ενωθούν καλά. Τον βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε μικρούς στρογγυλούς κεφτέδες. Σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο με τα πράσα και το σέλινο μέχρι να μαραθούν. Pίχνουμε αλάτι, τα πιπέρια, τον πελτέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κεφτέδες, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε ζεστό νερό (να καλυφθούν κατά τα 2/3). Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό. Λίγο πριν από το τέλος, ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.