Κασερόλ με αρνάκι και πατάτες | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
14:46
4/9/2009

Κασερόλ με αρνάκι και πατάτες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Οικονομία και νοστιμιά.

Τι έχουμε:

  • αρνάκι ψητό
  • 1/2 κιλό πατάτες Mc Cain ροδέλες
  • πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • 1 κρεμμύδι
  • λάδι ελιάς
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη

Τι κάνουμε:

Ξεκοκαλίζουμε το ψημένο κρέας και το κόβουμε με τα χέρια μας σε κομματάκια. Βγάζουμε το πολύ λίπος, αν υπάρχει και το πετάμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3-4 κουταλιές νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε. Το αφήνουμε να βράσει, έως ότου σωθεί το νερό και κατόπιν ρίχνουμε το βιτάμ και το σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας, το ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα ταψάκι, κατά προτίμηση πήλινο, στρώνουμε το μείγμα από το τηγάνι, έπειτα ρίχνουμε το μισό από το τριμμένο τυρί και μετά στρώνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε λίγο λάδι και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τελευταίες στρώνουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 15-20 λεπτά.

Μόλις το φαγητό ετοιμασθεί, εάν το έχουμε ψήσει σε πήλινο, το σερβίρουμε όπως είναι, διαφορετικά το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Συμβουλή

Αντί για πιπεριές Φλωρίνης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες πιπεριές, αφού πρώτα τις ψήσουμε λίγο, για να μαλακώσουν.

Το κατάλληλο κρασί: Αμοργιανό ροζέ

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ