Γαλοπούλα με σέλινο | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
17:45
1/10/2008

Γαλοπούλα με σέλινο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι έχουμε:

  • 1/2 γαλοπούλα
  • 200 γραμ. λάδι
  • 1 κιλό σέλινο
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε, σκουπίζουμε την γαλοπούλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την κόβουμε σε κομμάτια. Κατόπιν, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τη γαλοπούλα από όλες τις πλευρές. Μόλις ροδοκοκκινίσει η γαλοπούλα μας, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρα περίπου, προσθέτοντας κατά διαστήματα ζεστό νερό. Στη συνέχεια, πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Το ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε μία κατσαρόλα και στη συνέχεια, το στραγγίζουμε. Οταν η γαλοπούλα θα έχει μισοβράσει, προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Οταν το φαγητό μας θα είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ