Φιλέτο με πιπεράτη σάλτσα και ροκφόρ | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
13:04
12/2/2009

Φιλέτο με πιπεράτη σάλτσα και ροκφόρ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Με ιδιαίτερη σάλτσα!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε 4 φιλέτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. ροκφόρ
  • 2 κουταλιές κόκκους πιπεριού

Για τη μαρινάδα:

  • 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι

Για το γαρνίρισμα::

  • φύλλα μαϊντανού

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα λίπη τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο μπολ το λάδι, τη μαυροδάφνη, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στραγγίζουμε τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα φιλέτα να ψηθούν φροντίζοντας να τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Βάζουμε το τηγάνι-γκριλ στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφού ψηθούν τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σκεπάζοντάς τα για να διατηρηθούν ζεστά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ροκφόρ τριμμένο με τα δάχτυλα μας, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και η σάλτσα γίνει λεία.

Σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής σπάμε λίγους κόκκους πιπεριού και πατάμε τα φιλέτα επάνω τους, και από τις δύο πλευρές, για να κολλήσουν οι κόκκοι.

Προσθέτουμε ολόκληρους κόκκους πιπεριού μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα του μοσχαριού, φροντίζοντας να τα γυρίσουμε και από τις δύο πλευρές για να καλυφθούν με τη σάλτσα.

Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να βράσουν μαζί και όταν η σάλτσα δέσει ελαφρά, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τα φιλέτα, περιχυμένα με τη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.

Συμβουλή
Προσέχουμε να μη βράσει ?ολύ η σάλτσα για να μην «κόψει» η κρέμα γάλακτος.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ