Σάλτσα που φτιάχνεται από συμπυκνωμένους χυμούς κρέατος ή λαχανικών και σάλτσα βουτύρου.
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα και 20 λεπτά
-1 κιλό βοδινό (ουρά)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 240 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μουστάρδα και αλείφουμε το κρέας μας απ' όλες τις πλευρές. Βάζουμε σε ταψί τα καρότα, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, τα μυρωδικά και από πάνω τοποθετούμε το κρέας. Τα βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στη συνέχεια τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με το πώς θέλουμε ψημένο το κρέας μας. Βγάζουμε σε μια πιατέλα το κρέας μαζί με τα καρότα. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Μεταφέρουμε στη συνέχεια σε κατσαρόλα τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί, αφού έχουμε ξύσει τις «καραμέλες» από το ταψί, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης. Δένουμε τη σάλτσα μας προσθέτοντας το κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα σε λίγο κρύο νερό. Σερβίρουμε αμέσως.
Γκρέιβι, σάλτσα (Gravy sauce) Σάλτσα που φτιάχνεται από συμπυκνωμένους χυμούς κρέατος ή λαχανικών και σάλτσα βουτύρου.