Τρυπάμε με μυτερό μαχαίρι το κρέας ελαφρώς σε όσο περισσότερα σημεία μπορούμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Yλικά
Για τις πατάτες
Εκτέλεση
Τρυπάμε με μυτερό μαχαίρι το κρέας ελαφρώς σε όσο περισσότερα σημεία μπορούμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε 10 λεπτά να μαριναριστεί. Θα μας περισσέψει λίγο μείγμα, αλλά θα το χρειαστούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το αρνάκι σε αντικολλητικό ταψί και το καλύπτουμε ελαφρώς με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες (μέχρι το κόκαλο να αρχίσει να αποκολλάται από το κρέας). Ενδιάμεσα, αλείφουμε το κρέας με το μείγμα των μυρωδικών που μας έχει περισσέψει και τα τελευταία 15 λεπτά το ψήνουμε χωρίς αλουμινόχαρτο. Την ώρα που ψήνεται το κρέας, ετοιμάζουμε τις πατάτες.
Βάζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για 8 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κόλιαντρο και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Οι πατάτες θα δείχνουν σχεδόν καμένες, αλλά η γεύση τους θα είναι καταπληκτική. Σερβίρουμε κομμάτια από το κρέας μαζί με τις πατάτες.