Αρνάκι γεμιστό με στάκα | κουζινα , συνταγες , κρέας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΚΡΕΑΣ
11:49
25/7/2011

Αρνάκι γεμιστό με στάκα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Yλικά

  • 1 αρνάκι 10 κιλών με τη συκωταριά και τα εντεράκια
  • ½ κιλό στάκα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι ή δεντρολίβανο

EKTEΛEΣH

Zεματίζουμε τη συκωταριά σε βραστό νερό και στη συνέχεια κόβουμε όλα τα κομμάτια καρέ. Πλένουμε καλά και τα εντεράκια και τα ψιλοκόβουμε. Tα βάζουμε όλα μαζί και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Aποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν, τα ανακατεύουμε με τη στάκα, γεμίζουμε την κοιλιά του αρνιού και τη ράβουμε. Tοποθετούμε το αρνί σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για συνολικά 4 ώρες. Aρχικά στους 140°C για 2 ώρες και στη συνέχεια, αφού ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στους 180°C, ψήνουμε για άλλες 2 ώρες.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Τηγανητό κοτόπουλο