Ταξίδι στον κόσμο του Ούζου | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
13:00
25/8/2015

Ταξίδι στον κόσμο του Ούζου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του αποστακτηρίου του και μας προσκαλεί στον «Κόσμο του Ούζου»

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, γιορτάζοντας περισσότερα από 120 χρόνια παράδοσης και ιστορίας, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του και σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά το μαγικό «Κόσμο του Ούζου», μέσα από μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης… για όλες τις αισθήσεις.

Στο γραφικό οικισμό του Πλωμαρίου στη Λέσβο, στο μέσο ενός υπέροχου ελαιώνα και σε απόσταση μόλις ενός λεπτού από τη παραλία του Αγίου Ισιδώρου, βρίσκεται το παραδοσιακό αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου το οποίο ανοίγει τις πόρτες του, για να υποδεχθεί τοευρύ κοινό και να αποκαλύψει τα μυστικά του.

Οι φίλοι του διάσημου ελληνικού αποστάγματος λοιπόν, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να επισκεφθούν το τόπο καταγωγής του και να «ταξιδέψουν» από το παρελθόν στο… παρόν της παραγωγής του, μέσα από μια ανεπανάληπτη εμπειρία ξενάγησης για όλες τις αισθήσεις πουσυνδέει τις ρίζες του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου με το σήμερα.

Στον «Κόσμο του Ούζου», θαέχετε την ευκαιρία να ακούσετε την ιστορία του εθνικού μας ποτού και να ακολουθήσετε τα χνάρια του Ισιδώρου Αρβανίτη για την αναζήτηση των ιδανικών υλικών. Θα μπορέσετε να αγγίξετε τις πρώτες ύλες της παραδοσιακής γης, όπως το γλυκάνισο που αποτελεί το βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας, στο Λισβόρι. Θα περιπλανηθείτε στο χώρο της απόσταξης και θα παρακολουθήσετε από κοντά όλη την ιεροτελεστία της παραδοσιακής παραγωγικής διαδικασίας: 18 μικροί χειροποίητοι χάλκινοι άμβυκες προσφέρουν «απλόχερα» την ίδια αναλλοίωτη μυστική συνταγήπου δημιούργησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης και τηρείται πιστά από το 1894. Θα απολαύσετε το εκλεκτό, από 100% απόσταξη, Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας.

Η παράδοση, η ποιότητα και το μεράκι των ανθρώπων που γεννούν αυτή την ασύγκριτα μοναδική γεύση, χαρακτηρίζουν το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου εδώ και 120 χρόνια. Μυηθείτε στα μυστικά του, μυρίστε το μοναδικό του άρωμα και απολαύστε την παραδοσιακή γεύση αυτού του γνήσιου ελληνικού αποστάγματος.

Στο χώρο, τον οποίο επιμελήθηκε και διαμόρφωσε το τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο της Κατερίνας Αρχοντάκη «archontakiarchitecture + interiordesign», από τη Λέσβο,ώστε να μπορεί να υποδεχθεί τους επισκέπτες με το καλύτερο δυνατό τρόπο, θα βρείτε επίσης και μια αξιόλογη συλλογή μουσειακών αντικειμένων η οποία έρχεται να συμπληρώσει αυτή τη μοναδική εμπειρία, μέσα από ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο.

Ένας νέος κόσμος, ο «Κόσμος του Ούζου», ανοίγει τις πόρτες του και σας προσκαλεί να τον ανακαλύψετε.

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο 10:00-13:00. Έναρξη ξενάγησης κάθε ώρα.

Είσοδος: 3 € ( Ελεύθερη είσοδος γνωριμίας μέχρι το Δεκέμβρη του 2015)

Ξεναγήσεις για άνω των 20 ατόμων κατόπιν συνεννόησης.

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης.Ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση.

Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι, Λέσβος. Τηλ: +30 2252031450.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ