Στη διεθνή έκθεση κρασιού Prowein 2014 το κτήμα Γκλίναβος | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
11:48
1/4/2014

Στη διεθνή έκθεση κρασιού "Prowein 2014" το κτήμα Γκλίναβος

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Στο Düsseldorf της Γερμανίας “ταξίδεψαν” τα μοναδικά κρασιά του Κτήματος Γκλίναβος από τη φημισμένη αμπελουργική ζώνη της Ζίτσας, βραβεύτηκαν και εντυπωσίασαν τους 48.000 και πλέον διεθνείς επαγγελματίες επισκέπτες της  

Για μία ακόμη χρονιά, το Κτήμα Γκλίναβος συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Κρασιού “ProWein”, μία από τις μεγαλύτερες και πλέον αναγνωρισμένες εκθέσεις οίνου ανά την υφήλιο, που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου του κρασιού και φέτος φιλοξένησε 4.830 εκθέτες από 47 χώρες. Εκεί οι πέντε ετικέτες του που παρουσιάστηκαν έκλεψαν τις εντυπώσεις, ενώ δύο από αυτές κέρδισαν διεθνές βραβείο. Άνοιξαν το δρόμο για επίτευξη νέων συνεργασιών τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, συνέβαλαν στην προβολή και στην ανάδειξη της πατρίδας μας ως χώρας που έχει τη δυνατότητα να παράγει μοναδικής ποιότητας και αξίας κρασιά.

Η ProWein” 2014 πραγματοποιήθηκε 23 με 25 Μαρτίου στο Düsseldorf Exhibition Centre στη Γερμανία και οι επαγγελματίες επισκέπτες της από όλο τον κόσμο, που ξεπέρασαν φέτος τους 48.000, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της απόλαυσης του ποιοτικού ελληνικού κρασιού. Να συμμετάσχουν σε ένα νοσταλγικό οινικό ταξίδι με αφετηρία την όμορφη Ήπειρο. Να γνωρίσουν τα εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος Γκλίναβος, καθώς και τους ανθρώπους πίσω από αυτά που τους περίμεναν στο ομαδικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.). Να δοκιμάσουν τα PRIMUS-ZITSA, ΒΛΑΧΙΚΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΕΛΟΥΔΟ, POEME BRUT και ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ, που “ταξίδεψαν” φέτος στη Γερμανία. Να μάθουν τα πάντα για τα δύο κρασιά του κτήματος που βραβεύτηκαν λίγο πριν την επίσημη έναρξη της φετινής διοργάνωσης.

 

Διεθνείς διακρίσεις για Primus - Zitsa & Poeme Brut

Το βραβείο “PREMIUM WINES – BEST QUALITY, BEST PRICE” κέρδισαν στο διεθνή διαγωνισμό – γευστική δοκιμή “TASTING ZONE AT PROWEIN 2014”, τόσο το PRIMUS-ZITSA της Premium κατηγορίας κρασιών του Κτήματος Γκλίναβος, όσο και το POEME BRUT της κατηγορίας Αφρώδη. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της έκθεσης, σε συνεργασία με το γερμανικό εκδοτικό οίκο Meininger Verlag GMBH.

Φωτογραφία από το ελληνικό περίπτερο της έκθεσης
Φωτογραφία από το ελληνικό περίπτερο της έκθεσης

Στη φετινή διοργάνωση, ο διαγωνισμός είχε ως θέμα τα PREMIUM WINES, δηλαδή τα κρασιά υψηλής ποιότητας (σε αντιδιαστολή με αυτά καθημερινής κατανάλωσης), εκείνα που ξεχωρίζουν γιατί είναι είτε οίνοι με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ ή PDO), είτε  Τοπικοί Οίνοι (ΠΓΕ ή PGI). Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο όσα προϊόντα αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν ως “αξιόλογα”,  δηλαδή από τη βάση και πάνω.

Κάθε χρόνο, τα κρασιά των εκθετών -πριν από την έκθεση- αξιολογούνται, με τυφλή γευστική δοκιμή, και βαθμολογούνται από ειδική επιτροπή γευσιγνωσίας. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται με την έναρξη της έκθεσης και διανέμονται κατά τη διάρκεια της, ενώ παράλληλα προβάλλονται στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον τα κρασιά που επιλέγονται παρουσιάζονται στην είσοδο της έκθεσης και προσφέρονται για γευστική δοκιμή στους επισκέπτες της.

Τα premium κρασιά αντιπροσωπεύουν ένα συναρπαστικό κομμάτι της οινικής αγοράς και οι περισσότεροι εμπορικοί επισκέπτες δεν χάνουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν και να τα εξερευνήσουν. Η περιοχή ανοιχτής γευστικής δοκιμής (TASTING ZONE AT PROWEIN) τους παρέχει αυτή ακριβώς τη δυνατότητα, οπότε η επιλογή και η παρουσίαση ενός κρασιού σε αυτήν είναι εξαιρετικά σημαντική, πόσο μάλλον αν αυτό βραβευτεί.

Ρόλο κλειδί στην αναγνώριση της αξίας ενός κρασιού και στις επιλογές των επαγγελματιών του χώρου διαδραματίζει το εάν η σχέση τιμής και ποιότητάς του αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές. Αυτή ακριβώς τη διεθνή διάκριση κέρδισαν τόσο το PRIMUS-ZITSA, όσο και το POEME BRUT του Κτήματος Γκλίναβος στη φετινή ProWein.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ