Πώς μπορείς να αποθηκεύσεις ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί χωρίς να χάσει τη γεύση του | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
17:01
23/4/2020

Πώς μπορείς να αποθηκεύσεις ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί χωρίς να χάσει τη γεύση του

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Εάν θέλεις να απολαύσεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το δείπνο σου και πρέπει να ανοίξεις ένα καινούργιο μπουκάλι για να το κάνεις, μη σκας αν δεν καταφέρεις να το πιεις μόνη σου ή με την παρέα σου. Δες πώς μπορείς να το διατηρήσεις σωστά χωρίς να χαλάσει!

 Κράτησε το υπόλοιπο κόκκινο κρασί στο ψυγείο. Η κρύα θερμοκρασία του ψυγείου θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας οξείδωσης και θα διατηρήσει το κόκκινο κρασί πιο φρέσκο.

Και γενικότερα, θυμήσου τα εξής:

• Ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινου κρασιού συνήθως διατηρείται καλά για περίπου 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο (φρόντισε να το κλείσεις πάλι με φελλό).

• Περίπου μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις, βγάλε το κρασί από το ψυγείο για να το επαναφέρεις σε θερμοκρασία δωματίου.

• Εάν δεν μπορείς να καταναλώσεις το κρασί μέσα σε λίγες μέρες, μην ανησυχείς. Μπορείς επίσης να το βάλεις στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση στο μαγείρεμα. Κατάψυξε το κρασί που έμεινε, σε παγοθήκες. Το κόκκινο κρασί είναι ιδανικό για μαγείρεμα σε σάλτσες, κρεατικά, στιφάδο και άλλα παρόμοια πιάτα.

 

 

.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ