Νέα διεθνής διάκριση για τον Οίκο Μεταξά | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
10:35
14/4/2014

Νέα διεθνής διάκριση για τον Οίκο Μεταξά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Το δυναμικό και καινοτόμο ΜΕΤΑΧΑ βραβεύτηκε με  το διεθνές Βραβείο Good Design Award για την καινούργια  δημιουργία του «METAXA All Weather».

Η νέα αυτή επιβράβευση , προστίθεται στη σειρά διακρίσεων που έχει λάβει ο Οίκος τα τελευταία χρόνια τόσο για  την καλπάζουσα εξαγωγική του δραστηριότητα και τις πολλαπλές καινοτομίες όσο και για  τα εξαιρετικά ποτά του.  Είναι όμως η πρώτη φορά που το ΜΕΤΑΧΑ δέχεται μια τέτοιας εμβέλειας διεθνή διάκριση στο χώρο του Design.

Το Good Design Award θεσπίστηκε το 1950 και παραμένει το παλαιότερο και παγκοσμίως πιο αναγνωρισμένο πρόγραμμα για την αριστεία στον σχεδιασμό. Τα Βραβεία Good Design προσφέρουν διεθνή αναγνώριση σε σχεδιαστές και δημιουργικούς Οίκους που  δημιουργούν με  επινοητικότητα καινοτόμα προϊόντα τα οποία πηγαίνουν πέρα από ό,τι θεωρείται  συνηθισμένο ή καταναλωτικό design.

Το Good Design Award επιβραβεύει τον μοντέρνο σχεδιασμό του «METAXA All Weather», ή «Παντός Καιρού» όπως το αποκαλούν οι φίλοι του στα ελληνικά. Πρόκειται για τη νέα συσκευασία που εκφράζει με ανεπανάληπτο τρόπο την Τόλμη και την Καινοτομία, θεμελιώδεις αξίες του Οίκου. 

Το «METAXA All Weather» είναι  το αγαπημένο METAXA 5 Αστέρων σε ατομική γυάλινη φιάλη 200ml καλυμμένη με ανθεκτικό κάλυμμα σιλικόνης. Είναι μια δυναμική και πρακτική συσκευασία έτοιμη να μας ακολουθήσει σε όλες μας τις εξορμήσεις. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: στο βαθύ μπλε του Αιγαίου  και στο δυναμικό κίτρινο Scuba. Είναι η πρώτη φορά που μια συσκευασία METAXA σχεδιάζεται ειδικά με κριτήριο το δυναμικό, σύγχρονο τρόπο ζωής και συγκεκριμένα για τις στιγμές που ακολουθούν την δράση σε εξωτερικούς χώρους.

Για τον σχεδιασμό του «METAXA All Weather» ο Οίκος συνεργάστηκε με το ατελιέ  Daedalus, και μοιράζεται σήμερα μαζί του το βραβείο. Ξεκάθαρο όραμα, ιδέες πέρα από την πεπατημένη και άφθονο ταλέντο: αυτά είναι τα στοιχεία που έδωσαν πνοή στη δηνμιουργικη διαδικασία. 

Ο Παναγιώτης Σαραντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου Μεταξά, δήλωσε: «Πριν λίγους μήνες ο Οίκος μας σηματοδότησε την εκκίνηση των επόμενων 125 χρόνων της ιστορίας του – και τι καλύτερος τρόπος για την εκκίνηση αυτή από μια διεθνή διάκριση. Η βράβευση αυτή τιμά τον Οίκο μας, τους  δημιουργικούς μας συνεργάτες και όλους όσους συμβάλλουν ενεργά στην πρόοδο του ΜΕΤΑΧΑ. Είναι ένα απτό παράδειγμα του πώς Ταλέντο, Καινοτομία και Τόλμη  λειτουργούν στην χώρα μας και δίνουν αποτελέσματα άξια διεθνών διακρίσεων».

Το METAXA All Weather διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, σε κορυφαία σημεία πώλησης στην Ευρώπη καθώς και σε πολλά διεθνή αεροδρόμια.  

 
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ