Μπύρα με μπύρα έχει διαφορά | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
14:01
11/3/2015

Μπύρα με μπύρα έχει διαφορά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αποκρυπτογραφούμε τις κατηγορίες της μπύρας...

 

 

Weis, lager, Pilsener, ποιά μπύρα επιλέγεις; Γνωρίζεις ποιές είναι οι διαφορές; Γιατί υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες μπύρας; Η διαφορά είναι στον τρόπο ζύμωσης... 

Οι κατηγορίες της μπύρας 

Ανάλογα με τον τρόπο ζύμωσης, οι μπύρες χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

Lager: Ξανθιά μπίρα χαμηλής ζύμωσης. Αντιπροσωπεύει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας

Pilsener: Ξανθιά μπίρα με εντονότερη γεύση λυκίσκου

Ale: Μπίρες ταχείας ζύμωσης που έχουν φρουτώδες άρωμα

Weiss: Σταρένιες μπίρες με θολό χρώμα

Stout: Μαύρες μπίρες από έντονα καβουρντισμένη βύνη

Τrappist: Μοναστηριακές μπίρες, των οποίων η ζύμωση συνεχίζεται στη φιάλη

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ