Μια σύγχρονη ιστορία οίνου και τέχνης συνεχίζεται... | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
12:19
17/4/2008

Μια σύγχρονη ιστορία οίνου και τέχνης συνεχίζεται...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Το όνομά τους αναδύεται από τους ομηρικούς στίχους ως θρακικό φύλο που παρήγαγε ξακουστό κρασί. Το 2004 ιδρύεται το πρώτο οινοποιείο του Ν. Ροδόπης που παίρνει το όνομά του από τους αρχαίους Κίκονες.

Το όνομά τους αναδύεται από τους ομηρικούς στίχους ως θρακικό φύλο που παρήγαγε ξακουστό κρασί. Το 2004 ιδρύεται το πρώτο οινοποιείο του Ν. Ροδόπης που παίρνει το όνομά του από τους αρχαίους Κίκονες.

Στη Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης βρίσκεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων φυτεμένος με ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες.

Η φιλοσοφία των «Κικόνων» είναι βασισμένη στην τεχνογνωσία του Μπορντό γύρω από την υγιεινή και την τεχνολογία, στην οινοποιητική μέθοδο της Βουργουνδίας και στις αμπελουργικές τεχνικές της Αυστραλίας. Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κρασιού ως φυσικού προϊόντος γίνεται η ελάχιστη δυνατή τεχνολογική παρέμβαση της οινοποιού κατά την παραγωγή του. Τα κόκκινα κρασιά των «Κικόνων» ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για δώδεκα μήνες και εμφιαλώνονται αφιλτράριστα, ώστε να μη χάνουν τα αρωματικά και γευστικά τους χαρακτηριστικά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ