Με τι κρασί να συνοδεύσεις το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου; | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
11:41
11/2/2014

Με τι κρασί να συνοδεύσεις το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έχεις καταλήξει στο μενού της πιο ρομαντικής βραδιάς του χρόνου αλλά δεν σκέφτηκες το... κρασί; 

Μάθε με τι ταιριάζουν τα πιο αφροδιασιακά τρόφιμα που συχνά επιλέγουμε γι΄αυτήν την ημέρα. 
 
Στρείδια & θαλασσινά: Το κατάλληλο κρασάκι πρέπει να γλυκίζει και να είναι ελαφρύ για να συμπληρώσει την αλμύρα του θαλασσινού. 
 
Κρέας & φιλέ μινιόν: Με το κρεατικό, ειδικά αν πρόκειται για κόκκινο κρέας, απαιτείται ένα ισχυρό στη γεύση κρασί, κατά προτίμηση κόκκινο ή ροζέ. Ένα Cabernet Sauvignon είναι ότι πρέπει. 
 
Ψάρι: Το κρασάκι που επιλέγεται συνήθως είναι το λευκό και με φρουτώδη αρώματα. Αν πάλι προτιμάς το κόκκινο, μη διστάσεις να το επιλέξεις αρκεί να είναι ελαφρύ. Sauvignon Blanc ή σε κόκκινο ένα Pinot Noir, είναι άριστες επιλογές.
 
 
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ