Μαγείρεμα με κρασί: 5 συμβουλές για έξτρα νοστιμιά | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
13:21
5/11/2018

Μαγείρεμα με κρασί: 5 συμβουλές για έξτρα νοστιμιά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το κρασί αναμφισβήτησα δίνει άλλη διάσταση σε κάθε φαγητό ενώ η ελληνική κουζίνα το τιμάει δεόντως. Όπως κάθε τι στη μαγειρική έχει κι αυτό τα μυστικά του. Σου δίνουμε μερικές συμβουλές για ν΄απογειώσεις τη γεύση του φαγητού που χρειάζεται σβήσιμο με κρασί. 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

#1 Η ποιότητα έχει σημασία!

Μη χρησιμοποιείς κρασί που έχει ξινίσει. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να είναι κι ακριβό. Ένα καλό φθηνό κρασί είναι ότι χρειάζεσαι. 

#2 Το κόλπο των σεφ 

Ένα κόλπο των μαγείρων είναι η προσθήκη λίγου κονιάκ εκτός από κρασί σοτ φαγητό για πιο ιδιαίτερη γεύση. 

Διάβασε επίσης: 10 υλικά που πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα -για κάθε ενδεχόμενο

#3 Μείνε πιστή στη δοσολογία

Δεν ισχύει ο κανόνας "όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα".  Λίγη ποσότητα παραπάνω θα δώσει πιο έντονη γεύση αν ομως το παρακάνεις ίσως το αποτέλεσμα να είναι απογοητευτικό. 

#4 Το κρασί μπαίνει στο σβήσιμο κι υπάρχει λόγος 

Μην το προσθέτεις πρόωρα γιατί μπορεί να σκληρύνουν τα λαχανικά ή το κρέας. Γι΄αυτό και το κρασί το χρησιμοποιούμε πάντα στο "σβήσιμο".

#5 Λευκό ή κόκκινο;

Όπως και με το γεύμα έτσι και σε αυτή την περίπτωση είναι απλά. Για ψάρια και λευκά κρέατα όπως το κοτόπουλο κι η γαλοπούλα χρησιμοποιούμε λευκό κρασί, για κυνήγι και κόκκινο κρέας ροζέ ή κόκκινο κρασί. 

Αυτό το διάβασες; Μπύρα και μαγειρική: 6 χρήσεις της που δεν ήξερες

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ