Η πρωτοχρονιά του κρασιού: Έφτασε το Μποζολέ Νουβό | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
9:32
27/11/2014

Η πρωτοχρονιά του κρασιού: Έφτασε το Μποζολέ Νουβό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο Νοέμβριος είναι μήνας ξεχωριαστός για τους λάτρεις του κρασιού και δικαίως αφού κάθε τρίτη Πέμπτη αυτού του μήνα κάθε χρόνο φτάνει η νέα σοδειά  του Beaujolais Nouvea, με τιμή και δόξα! 

 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<span style= color:#800080; ><span style= font-size:14px; ><strong>Πώς είναι το Μποζολέ Νουβό (Beaujolais Nouveau)</strong></span></span>  Το κρασί έχει έντονα φρουτώδες άρωμα και ιδάιτερη φρεσκάδα εν

Πώς είναι το Μποζολέ Νουβό (Beaujolais Nouveau) Το κρασί έχει έντονα φρουτώδες άρωμα και ιδάιτερη φρεσκάδα ενώ δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής αφού αποσύρεται συνήθως μετά από οκτώ περίπου μήνες. Διαφορετική είναι και η διαδικασία οινοποίησής του, η λεγόμενη τεχνική της ανθρακικής εκχύλισης, που επιταχύνει κατά πολύ τη διαδικασία της ζύμωσης. Ενδιαφέρον έχει και η ιστορία του, πίσω στη δεκαετία του '50. Η ιδέα ξεκίνησε από τις αυξημένες ανάγκες των Γάλλων παραγωγών για ρευστό για να καλύψουν τα έξοδα παραγωγής. Αποφάσισαν λοιπόν να βγάλουν γρήγορα ένα κρασί σρην αγορά καθιερώνοντας την Πρωτοχρονιά του κρασιού. Τα πρώτα μπουκάλια βγήκαν στην παραγωγή και η διανομή ξεκίνησε, από πόλη σε πόλη μέχρι και την πρωτεύουσα,το Παρίσι. Μέχρι τη δεκαετία του '70 η γιορτή καθιερώθηκε και η οινική πρωτοχρονιά έγινε εθνική εορτή στη Γαλλία, με φεστιβάλ ανά τη χώρα αλλά κι εκτός συνόρων. Πώς σερβίρεται & με τι ταιριάζει;  Το κρασί Μποζολέ Νουβό (Beaujolais Nouveau) σερβίρεται δροσερό, περίπου στους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου, είτε μόνο του, ως απεριτίφ, ή μπορεί να συνοδεύσει πιάτα με αλλαντικά, ημίσκληρα τυριά και ελαφρά πιάτα με κόκκινη σάλτσας. Επίσης, συνοδεύει ιδανικά ζυμαρικά.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ