Πανσέληνος στους Δελφούς με τη Φωτεινή Δάρρα! | κοσμικα | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ
13:39
27/7/2020

Πανσέληνος στους Δελφούς με τη Φωτεινή Δάρρα!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Συνεχίζοντας τις πρωτοποριακές συναυλίες της που εκπέμπουν από όλη την Ελλάδα διαδικτυακά με ή χωρίς κοινό, η Φωτεινή Δάρρα θα βρεθεί για πρώτη φορά στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και συγκεκριμένα στη Ρωμαϊκή Αγορά, μαζί με την ορχήστρα της για μια μοναδική συναυλία κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι!

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 21:30 θα μπορέσει το κοινό να παρακολουθήσει από κοντά την ερμηνεύτρια να δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε ένα τοπίο μοναδικό στον κόσμο! Στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών! Η συναυλία θα μεταδοθεί μέσω live-streaming από την επίσημη σελίδα της στο facebook https://www.facebook.com/foteinidarra/, καθώς και από το επίσημο site του Δήμου Δελφών www.dimosdelfon.gr.

Η Φωτεινή Δάρρα συνεχίζοντας το πρόγραμμα συναυλιών που εκπέμπουν από όλη την Ελλάδα με τίτλο «ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ» θα εκπέμψει το σήμα της διαδικτυακά αλλά και σε κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας, προβάλλοντας έτσι μέσα από ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός τη χώρα μας, στο εξωτερικό αλλά και στους Έλληνες ομογενείς. Μαζί της μια 5μελής ορχήστρα με εξαιρετικούς σολίστες στο πιάνο, το τρομπόνι, την τρομπέτα, το κοντραμπάσο και τα κρουστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα πρέπει να δηλώσει εγκαίρως συμμετοχή για να εξασφαλίσει από πριν τηλεφωνικώς την κράτησή του και να απολαύσει τη συναυλία με ασφάλεια, στο τηλ.: 22653 50026 (Aπό τις 9.00π.μ μέχρι τις 13:00) καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η συναυλία διοργανώνεται από τον Δήμο Δελφών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας και αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου προώθησης των Δελφών αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η προβολή μέσα από τη συναυλία, θα μεγιστοποιηθεί μέσα από την μετάδοση στα διεθνή δορυφορικά κανάλια: BCI που εκπέμπει από το Τορόντο του Καναδά σε 1,5 εκατομμύριο θεατές-ξένους αλλά και Έλληνες ομογενείς- καθημερινά, στο Hellenic tv που απευθύνεται στους ομογενείς της Αγγλίας και το παγκόσμιο κανάλι της «Πεμπτουσίας» με εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς θεατές σε όλο τον κόσμο.

Το κινηματογραφικό γύρισμα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού,γίνεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές: 6 κάμερες 4Κ ,1 γερανό και ένα drone! Το αποτέλεσμα θα είναι μια κινηματογραφικού επιπέδου προβολή των Δελφών μέσα από μια συναυλία διάρκειας 1.30 ώρας.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν στην μαγική αυτή βραδιά είναι επιλεγμένα ανάμεσα στα ωραιότερα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της ερμηνεύτριας, διεθνή αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και Πορτογαλέζικα ,καθώς και τραγούδια των μεγάλων ελλήνων συνθετών Μ.Χατζιδάκι, Μ.Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Δ.Παπαδημητρίου και άλλων.

Δεν θα λείψει και μια απαραίτητη αναφορά στη μελοποιημένη ποίηση από σπουδαίους έλληνες συνθέτες, που ταιριάζει απόλυτα στον Ιερό χώρο των Δελφών! Καβάφης, Ελύτης, Σαπφώ, Ρίλκε κ.ά

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη που θα τραγουδήσω για πρώτη φορά στον Ιερό χώρο των Δελφών, στον ομφαλό της γης, όπως έλεγαν οι αρχαίοι έλληνες και όπως πιστεύεται ακόμα και σήμερα από έλληνες και ξένους σε ολόκληρο τον

πλανήτη. Μέσα από την κινηματογράφιση αυτής της συναυλίας θα προσπαθήσουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον όλου του κόσμου στους Δελφούς αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας την αδιαμφισβήτητη αξία του αρχαιολογικού χώρου με όχημα την Ελληνική μουσική. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Δήμο Δελφών και την εφορεία αρχαιοτήτων Φωκίδας που κάνουν αληθινό ένα ακόμα καλλιτεχνικό μου όνειρο! Συνεχίζουμε με συναυλίες που εκπέμπουν κι από άλλα μέρη της Ελλάδας, προβάλλοντας τις ομορφιές της χώρας μας μέσα από τα τραγούδια μας!», λέει η Φωτεινή Δάρρα.

Την ενορχήστρωση επιμελείται ο μαέστρος και πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης.

Σκηνοθεσία: Στέφανος Παπαδόπουλος

Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Χωριανόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Μανιατάκος

Παίζουν οι μουσικοί:

Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης

Μπάσο: Χάρης Κελλάρης

Τρομπέτα: Απόστολος Καλογιάννης

Τρομπόνι: Γιάννης Αρβανιτάκης- Σπύρος Βέργης

Κρουστά: Αντώνης Γερογιάννης

Είσοδος ελεύθερη.

Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ

Για κρατήσεις θέσεων τηλεφωνήστε στο: 22653 50026 (Aπό τις 9.00π.μ μέχρι τις 13:00

Για την είσοδο στη συναυλία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ:

28 Ιουλίου: Σίφνος (Διαδικτυακή συναυλία)

3 Αυγούστου: Αρχαιολογικός χώρος Δελφών( Φωτεινή Δάρρα &band

συναυλία με κοινό και διαδικτυακή Μετάδοση)

-4 Αυγούστου: Καρπενήσι (Φωτεινή Δάρρα & band συναυλία με κοινό και διαδικτυακή Μετάδοση)-Η ημερομηνία της διαδικτυακής προβολής θα ανακοινωθεί-

-5 Αυγούστου: Λίμνη Κρεμαστών (Φωτεινή Δάρρα & band διαδικτυακή Μετάδοση)

-Η ημερομηνία της διαδικτυακής προβολής θα ανακοινωθεί-

7 Αυγούστου: Λουτράκι Θέατρο «Νότης Περγιάλης»(συναυλία πιάνο- φωνή με τον Γιώργο Παπαχριστούδη )

24 Αυγούστου: Ελευσίνα Αισχύλεια (συναυλία πιάνο-φωνή με τον Γιώργο Παπαχριστούδη)

Αναμένεται να ανακοινωθούν και επόμενοι προορισμοί.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ