Τα πρώτα βήματα του μωρού: Η Ζέτα Δούκα δίνει συμβουλές σε νέες μαμάδες | μαμα & παιδι , καθε μερα μαμα | womenonly.gr
9:11
11/11/2016

Τα πρώτα βήματα του μωρού: Η Ζέτα Δούκα δίνει συμβουλές σε νέες μαμάδες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα πρώτα βηματάκια έκανε το μωράκι της Ζέτα Δούκα που ήρθε στη ζωή πριν από 7 μήνες. Η νέα μανούλα φρόντισε να μοιραστεί την ιδιαίτερη στιγμή με τους διαδικτυακούς της φίλους και να δώσει συμβουλές σε όλες τις νέες μαμάδες. 

 

"Τα πρώτα του βήματα είναι σπουδαίο γεγονός τόσο για το μωρό σας όσο και για εσάς. Και πρέπει να γίνουν απλά και φυσικά, χωρίς καμία πίεση!

Όπως για κάθε στάδιο στην ανάπτυξη ενός παιδιού, έτσι και τα πρώτα βήματα έχουν την κατάλληλη από τη φύση στιγμή να πραγματοποιηθούν. Αυτό συμβαίνει συνήθως από την ηλικία των οκτώ μηνών και μετά. Υπάρχουν ανυπόμονα μωρά, που περπατάνε λίγο νωρίτερα και άλλα που τους αρέσει να απολαμβάνουν τις βόλτες τους με βοήθεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι το μωρό σας θα βρει τον τρόπο να σας δείξει ότι θέλει και είναι έτοιμο να περπατήσει κι εσείς έχετε υποχρέωση να σεβαστείτε το χρονοδιάγραμμά του. Η συμβολή σας περιορίζεται στο να βοηθήσετε το μωρό σας να κάνει πιο εύκολα τα πρώτα του βήματα, τη στιγμή όμως που θα το αποφασίσει αυτό. Μάθετε, λοιπόν, να «διαβάζετε» τα μηνύματα που σας δίνει και βοηθήστε το να εξελιχθεί ακολουθώντας τους δικούς του ρυθμούς.

Φροντίζουμε ο χωρος να μην εχει γωνίες κ επιφάνειες που μπορει να χτυπήσει πέφτοντας καθως και τα ρουχα του να ειναι άνετα κ μαλακά" γράφει η ίδια και ποστάρει φωτογραφία του παιδιού της να στέκεται όρθιο και να περπατάει. 

 

 

 

A photo posted by zetadouka (@zetadouka) on

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ