Ποιοι είναι οι κατάλληλοι τρόποι για να μιλήσεις με την κόρη σου για το σώμα της | μαμα & παιδι , καθε μερα μαμα | womenonly.gr
10:25
7/9/2019

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι τρόποι για να μιλήσεις με την κόρη σου για το σώμα της

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Θυμάμαι τη μαμά μιας φίλης μου που πάντα έλεγε στην κόρη της «πάχυνες, μην τρως πολύ και πάρεις κιλά, μην τρως γλυκά κ.ο.κ». Φυσικά, υπάρχει και το αντίθετο είδος της μαμάς που κυνηγάει με το πιρούνι την κόρη της για να φάει. Επειδή, λοιπόν, ο ρόλος της μητέρας είναι από τη φύση του προστατευτικός, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει πολύ στο να μάθεις πώς πρέπει να μιλήσεις στην κόρη σου για το σώμα της.

Γράφει ο διαιτολόγος - διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, για αρχή:

  • Μην μιλάς με την κόρη σου για το σώμα της, εκτός από τη διδασκαλία του πώς λειτουργεί.
  • Μην πεις τίποτα αν χάσει βάρος.
  • Μην πεις τίποτα αν έχει κερδίσει βάρος.

Ορίστε μερικά πράγματα που μπορείς να πεις αντ 'αυτών.

1. Αν νομίζεις ότι το σώμα της κόρης σου φαίνεται εκπληκτικό, μην το πεις. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείς να πεις:

«Είσαι τόσο υγιής»! είναι μια μεγάλη αλήθεια και συνάμα ανακουφιστική.

... ή μήπως, «Φαίνεσαι τόσο δυνατή»!

«Μπορώ να δω πόσο ευτυχισμένη είσαι»!

Καλύτερα, να την συγχαρείς για κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το σώμα της!

2. Μην σχολιάζεις άλλους σωματότυπους γυναικών. Όχι, δεν είναι σωστό, να γίνει ούτε ένα σχόλιο, ούτε ένα ωραίο ή μέτριο! Δίδαξε την για την καλοσύνη προς τους άλλους, αλλά και την καλοσύνη προς τον εαυτό της.

3. Μην τολμήσεις ποτέ να μιλήσεις για το πόσο μισείς το σώμα σου μπροστά στην κόρη σου ή να μιλήσεις για τη νέα διατροφή.

  • Αγόρασε τρόφιμα για να ξεκινήσεις μαζί της μια υγιεινή διατροφή.
  • Μαγείρεψε υγιεινά γεύματα.
  • Αλλά μην πεις, «Δεν τρώω υδατάνθρακες τώρα». Η κόρη σου δεν πρέπει ποτέ να πιστεύει ότι οι υδατάνθρακες είναι κακοί. Να θυμάσαι, η ντροπή σε αυτό που τρως, οδηγεί σε ντροπή για τον εαυτό σου. Σίγουρα, δεν θες να έχεις ούτε εσύ αλλά ούτε και το παιδί σου, χαμηλή αυτοεκτίμηση!

4. Ενθάρρυνε την κόρη σου να τρέξει επειδή την κάνει να αισθάνεται λιγότερο άγχος.

5. Ενθάρρυνε την κόρη σου να ανέβει στα βουνά, επειδή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την διαδικασία της εξερεύνησης.

6. Ενθάρρυνε την κόρη σου να σερφάρετε μαζί ή να αναρριχηθείτε σε βράχους ή να κάνετε ποδηλασία στο βουνό αν είναι κάτι που την τρομάζει, για να μάθει να ξεπερνάει κάθε φόβο της.

7. Βοήθησε την κόρη σου να αγαπήσει το ποδόσφαιρο ή τη κωπηλασία ή το βόλεϊ επειδή τα αθλήματα θα της τονώσουν την προσωπικότητα με θετικό αποτέλεσμα να γίνει μια πιο σίγουρη γυναίκα.

8. Ποτέ μην την πιέσεις να κάνει ένα άθλημα με το οποίο δεν θα είναι απολύτως ερωτευμένη!

9. Απόδειξε στην κόρη σου ότι οι γυναίκες δεν χρειάζονται άντρες για να μετακινήσουν τα έπιπλα τους.

10. Δίδαξε την κόρη σου πώς να μαγειρέψει υγιεινά.

αλλά... επίσης,

11. Δίδαξε την κόρη σου πώς να ψήσει και το κέικ σοκολάτας.

12. Ίσως εσύ ή / και η κόρη σου να έχετε παχιά σημεία μηρών ή μεγάλη περιφέρεια. Είναι εύκολο να μισείς αυτά τα μέρη του σώματος αλλά μην το κάνεις. Πες στην κόρη σου ότι με τα πόδια της μπορεί να τρέξει μαραθώνιο αν το θέλει και σίγουρα θα τερματίσει αξιοπρεπέστατα με τον συγκεκριμένο σωματότυπο.

13. Θύμισε στην κόρη σου ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει με το σώμα της είναι να το χρησιμοποιήσει για να κινητοποιήσει την όμορφη ψυχή της.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ