Μοιράζεσαι φωτογραφίες του μωρού σου στα social media; Δες τι λέει η αστυνομία γι' αυτό | μαμα & παιδι , καθε μερα μαμα | womenonly.gr
13:00
11/2/2019

Μοιράζεσαι φωτογραφίες του μωρού σου στα social media; Δες τι λέει η αστυνομία γι' αυτό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ζούμε χωρίς αμφιβολία στην εποχή της απόλυτης διαδικτυακής εξάρτησης, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι. Κάπου, όμως, πρέπει να μπαίνουν και όρια. Δεν είναι αστεία όλα!

Κινούμαστε σε ρυθμούς social media και μάλιστα μερικοί σε τέτοιο βαθμό που "αν δεν το πόσταραν, δεν το έζησαν". Τραγικό, θα πούνε κάποιοι. Άλλοι θα το αναγνωρίσουν ως φυσιολογικό. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πραγματικότητα στην οποια εμπλέκονται και τα μικρά παιδιά, χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Διάβασε επίσης: Παιδιά και smartphones: Τα 6 προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από την αυξημένη χρήση

Δεν είναι λίγες οι φορές που επίσημοι φορείς έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ως προς τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών μωρών από τους γονείς τους και ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός εκείνων που έχουν "συμμορφωθεί" αναγνωρίζοντας τον πολύ σοβαρό φόβο να καταλήξουν οι φωτογραφίες αυτές σε λάθος χέρια, υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι... αγρόν ηγόρασαν!

Για αυτούς λοιπόν και μία από τις πρόσφατες προτάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter προτείνει μια εναλλακτική για όσους επιμένουν να δημοσιεύουν εικόνες των παιδιών τους στα social media.

Διάβασε επίσης: Η συγκινητική ανάρτηση της Δέσποινας Βανδή για τα γενέθλια της Μελίνας και η τούρτα υπερπαραγωγή! [Φωτογραφίες]

"Καταλαβαίνουμε... είσαι περήφανος γονιός και θες να αναρτήσεις φωτογραφία με το παιδάκι σου στα social media! Αν επιμένεις τουλάχιστον κάνε το με στυλ! 😎 Προστάτεψέ το..", γράφει στη λεζάντα και στη φωτογραφία βλέπουμε μια συγκεκριμένη πρόταση όπου έχει χρησιμοποιηθεί μία από τις πάμπολλες εφαρμογές που προσφέρουν ιδιαίτερα χαριτωμένες λύσεις επί του  θέματος.

Σίγουρα κάτι που δεν πρέπει κανείς να προσπερνά!

Ιδού και η εν λόγω ανάρτηση:

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ