Εργαζόμενη μητέρα σε απόγνωση; 5 έξυπνα κόλπα για να κερδίζεις χρόνο | μαμα & παιδι , καθε μερα μαμα | womenonly.gr
15:00
17/2/2019

Εργαζόμενη μητέρα σε απόγνωση; 5 έξυπνα κόλπα για να κερδίζεις χρόνο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Γιατί οι 24 ώρες δεν είναι ποτέ αρκετές.

Τρέχεις, τρέχεις και ποτέ δεν φτάνεις; Δεν είσαι η μόνη. Το ίδιο νιώθουν -δυστυχώς- οι πάντες στις μέρες μας. Στη δική σου περίπτωση όμως, που εργάζεσαι και έχεις παιδιά στο σπίτι, τότε τα πράγματα ανεβαίνουν... κατηγορία.

Θα έχεις ξανακούσει ανάλογες συμβουλές. Θα έχεις προσπαθήσει κάτι να κάνεις. Εντάξει, δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, όμως η αλήθεια είναι πως πρέπει να συνηδειτοποιήσεις ότι αν δεν το κάνεις εσύ... δεν θα συμβεί ποτέ!

Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες λοιπόν, που μπορεί να σε βοηθήσουν:

1. Πρέπει να... συμμαζευτείς
Καλά, μη θυμώνεις! Ξέρουμε ότι το ξέρεις. Πρέπει όμως να το κάνεις! Τέλος! Εκεί ακριβώς χάνεται το όποιο παιχνίδι.
Αν σκεφτείς πόσο πολύτιμο χρόνο ξοδεύεις κάθε μέρα ψάχνοντας κάτι -πχ το ψαλίδι, ή τα κλειδιά της αποθήκης- θα τρομάξεις.
Πήγαινε ανάποδα λοιπόν και φρόντισε να έχεις τα πάντα όσο το δυνατόν τακτοποιημένα ώστε να βρίσκεις εύκολα ό,τι χρειάζεσαι τη στιγμή που το χρειάζεσαι.

Διάβασε κι αυτό: Οργάνωση ντουλάπας - 10 tips για εύκολη εκκαθάριση και εξοικονόμηση χώρου

2. Συμμάζεψε και τους άλλους
Γιατί προφανώς δεν μένεις μόνη στο σπίτι. Θέσε κανόνες και βοήθα την κατάσταση με το εξής “κολπάκι”: Αγόρασε ένα κουτί για κάθε μέλος της οικογένειας και δώσε τα να τα τοποθετήσουν εκείνα όπου θέλουν. Ότι “ξέμπαρκο” βρίσκεται μέσα στο σπίτι θα πηγαίνει εκεί και μία φορά τον μήνα θα αδειάζει. Αξίζει μια δοκιμή.

3. Οργανώσου
Μπλα, μπλα, μπλα, λες από μέσα σου! Κι όμως... Βασική αρχή. Πώς θα το κάνεις; Με μολύβι και χαρτί. Αλλιώς δεν γίνεται. Διάλεξε τον διαχωρισμό των εργασιών και προχώρα. Μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομαδα, μήνα με τον μήνα.. Όλα μαζί; Ότι, σε βολεύει. Γράψε όλα όσα έχεις να κάνεις και προγραμμάτισέ τα μέσα στον χρόνο σου. Μονόδρομος για να μην πελαγώνεις!
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της οργάνωσης βάλε και το εβδομαδιαίο μενού. Φτιάξτο το Σαββατοκύριακο και προετοιμάσου αναλόγως για να μη σπας κάθε βράδυ το κεφάλι σου με το θεμελιώδες ερώτημα “Τι τρώμε πάλι αύριο”!

Διάβασε επίσης: 10 φράσεις που μαρτυρούν ότι γίνεσαι... η μαμά σου

4. Θέσε προτεραιότητες
Δεν μπόρεις να τα κάνεις όλα την ίδια στιγμή. Νόμος! Και αυτό με μολύβι και χαρτί γίνεται. Όλα αυτά που θα καταγράψεις ως must do, χώρισέ τα με σειρά προτεραιότητας.
Μη φοβηθείς να σβήσεις και μερικά -λέμε και κανένα “Όχι”, δεν πειράζει- και βρες λίγο χρόνο για εσένα!

5. Ζήτα βοήθεια
Μην ντραπείς! Έχεις δικαίωμα να το κάνεις. Θυμήσου βέβαια ότι αν δεν ζητήσεις δεν θα πάρεις! Όση καλή διάθεση κι αν έχει ο άλλος, αν δεν σε ακούει να ζητάς, δεν θα δώσει όλα όσα μπορεί.
Δεν κερδίζεις κάποιο βραβείο με το να τα κάνεις όλα μόνη, ούτε με το να εξαντληθείς παντελώς!

Καλή επιτυχία!


 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ