Τα λάθη που θα σκοτώσουν τα φυτά σου | στο σπιτι , ζωα & φυτα | womenonly.gr | Σπίτι
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ / ΖΩΑ & ΦΥΤΑ
11:00
8/7/2019

Τα λάθη που θα "σκοτώσουν" τα φυτά σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Απόφυγε αυτά αν θέλεις να εγγυηθείς τη μακρά διάρκεια ζωής των φυτών σου 

Ένα όμορφο μπαλκόνι ή μια βεράντα χρειάζεται τα "κόλπα" της.

Παρακάτω θα βρεις τα πέντε βασικά λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε νέα φυτά για να ομορφύνουμε το χώρο μας: 

Δες και αυτό: Εσύ ξέρεις ότι υπάρχουν φυτά που είναι τοξικά για τη γάτα σου;

 

Δεν ελέγχουμε ποτέ αν το φυτό που αγοράσαμε είναι κατάλληλο για το μικροκλίμα του χώρου μας. Δηλαδή προσανατολισμός, ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες - ελάχιστες και μέγιστες - σε συνδυασμό με τον αέρα όλες τις εποχές του χρόνου. 

Δεν μεταφυτεύουμε άμεσα ανθισμένα νεαρά φυτά. Αν αυτό είναι απολύτως αναγκαίο επιλέγουμε γλάστρα ελάχιστα μεγαλύτερη από την αρχική. Λίπανση και μεταφύτευση σε νέες αγορές, ο συνδυασμός που σκοτώνει.

Διάβασε επίσης: Mυστικά για εντυπωσιακά αναρριχητικά

 

Δεν τοποθετούμε τα καινούρια μας φυτά σε θέση με άμεσο ηλιακό φως. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα προέρχονται από φυτώριαπροστατευμένα από τον καυτό ήλιο. Οι εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό είναι ελάχιστες π.χ. τριανταφυλλιές, μπουκαμβίλιες, ιβίσκοι και γεράνια. 

Αποφεύγουμε να αγοράζουμε μικρά σε ηλικία φυτά. Οι πιθανότητες να επιβιώσουν είτε στον καύσωνα το καλοκαίρι είτε στην παγωνιά το χειμώνα είναι ελάχιστες.

Ποτίζουμε αφού ελέγξουμε την υγρασία των φυτών μας και φροντίζουμε αυτά να στραγγίζουν σωστά. Ιδανικά οι γλάστρες μας πρέπει να είναι πάνω σε βάσεις και το πιατάκι από κάτω χωρίς ο πάτος της γλάστρας να έρχεται σε επαφή με το πιάτο. Πήλινο πιάτο και όχι πλαστικό ιδανική επιλογή.

Αυτό το είδες; Μπουκαμβίλια: Μια Βραζιλιάνα στην Ελλάδα

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ