Προστάτεψε το ζωάκι σου από τη ζέστη | στο σπιτι , ζωα & φυτα | womenonly.gr | Σπίτι
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ / ΖΩΑ & ΦΥΤΑ
18:30
18/7/2016

Προστάτεψε το ζωάκι σου από τη ζέστη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Για να μην αρχίσει το ζωντανό να πίνει από όπου βρει, φρόντισε να έχεις πάντα γεμάτο το μπολ με το νερό του.
Για να μην αρχίσει το ζωντανό  να πίνει από όπου βρει,  φρόντισε να έχεις πάντα γεμάτο  το μπολ με το νερό του.

Τώρα το καλοκαίρι, οι ψηλές θερμοκρασίες δεν ενοχλούν μόνο τους ανθρώπους. Και τα φυτά και τα ζώα χρειάζεται να προστατευτούν από τον υδράργυρο που όλο ανεβαίνει. Και βέβαια, αφού δεν μπορούν να το κάνουν πάντα μόνα τους, χρειάζεται να τα βοηθήσουμε εμείς!

Ακόμη ένα ποτηράκι! Το πιο βασικό στοιχείο που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ, είναι το νερό. Έχε πάντα γεμάτο το μπολ τους, έτσι ώστε να μην αφυδατωθούν από τη ζέστη και τον ήλιο.

Σκέπη προστασίας. Αν το κατοικίδιό σου κινείται σε χώρο που δεν έχει αρκετές σκιές, φρόντισε να τις δημιουργήσεις εσύ. Με αυτό τον τρόπο θα του δώσεις περισσότερες εναλλακτικές ως προς το που θα επιλέξει να δροσιστεί.

Το καλοκαίρι τα ζώα έχουν την ίδια ανάγκη από δροσιά με εμάς

Καλλωπισμός με την... ψιλή. Παρά το ότι θα ακούσεις και αρκετές απόψεις που υποστηρίζουν το αντίθετο, φρόντισε να ελαφρύνεις την χαίτη του τετράποδου φίλου σου πριν από τις πολλές ζέστες. Δεν μπορεί... Όλο και κάπως καλύτερα θα νιώσει.

Βόλτα δροσιάς. Όταν βγάζεις βόλτα το σκυλάκι σου την περίοδο της μεγάλης ζέστης, φρόντισε να συμπεριλάβεις στο δρομολόγιο και μέρη με γρασίδι. Μόνο εκεί θα μπορέσει το ζωντανό να κυλιστεί ευχάριστα και να δροσιστεί.

Βοήθεια και... εντός. Μην θεωρήσεις δεδομένο ότι τα ζώα χρειάζονται τη βοήθειά σου ως προς τη ζέστη μόνο αν βρίσκονται εκτεθειμένα έξω από το σπίτι. Το ίδιο ζεσταίνονται και μέσα από αυτό. Φρόντισε λοιπόν να διατηρείς τη θερμοκρασία χαμηλή και μέσα στο σπίτι, πράγμα, φυσικά που είναι καλό για όλους.

Φρόντισε να δημιουργήσεις αρκετές σκιές για το σκυλάκι σου, τόσοστη βεράντα όσο και στον κήπο.

Προσοχή στα ατυχήματα. Για να μην βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων, φρόντισε να μην αφήσεις το κατοικίδιό σου μέσα στο αυτοκίνητο ούτε και για πολύ λίγη ώρα. Ακόμη και να ανοίξεις ένα παράθυρο λίγο, δεν αρκεί. Αν δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου εκεί που πας, καλύτερα να το αφήσεις στο σπίτι. Οι θερμοκρασίες που δημιουργούνται μέσα στο όχημα και η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται, είναι πραγματικά περισσότερο επικίνδυνες από όσο μπορείς να φανταστείς.

Από τη Ζωή Κίττα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ