Κράτα τα φυτά σου ζωντανά όσο λείπεις διακοπές | στο σπιτι , ζωα & φυτα | womenonly.gr | Σπίτι
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ / ΖΩΑ & ΦΥΤΑ
18:02
7/8/2015

Κράτα τα φυτά σου ζωντανά όσο λείπεις διακοπές

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Υπάρχουν τρόποι για να μην πεθάνουν τα φυτά σου το καλοκαίρι
Υπάρχουν τρόποι για να μην πεθάνουν τα φυτά σου το καλοκαίρι

Αν είσαι από τους τυχερούς που θα φύγουν και φέτος το καλοκαίρι –έστω και για λίγες μέρες- και ανησυχείς μη σου πεθάνει ο κήπος, δες πώς μπορείς να προφυλάξεις τα φυτά σου να μην… τινάξουν τα πέταλα πριν της ώρας τους.

Εντάξει, προφανώς για όσους έχουν ήδη εγκατεστημένο το αυτόματο πότισμα δεν γίνεται καν λόγος. Ούτε και για εκείνους που μπορούν να διαθέσουν το αντίστοιχο τίμημα και να το εγκαταστήσουν τώρα, πριν φύγουν. Το θέμα είναι τι γίνεται στην αντίθετη περίπτωση.

* Αρχικά, φρόντισε να ποτίσεις πολύ καλά πριν φύγεις από το σπίτι.

* Γέμισε ένα πλαστικό μπουκάλι νερό και κάνε μερικές τρύπες στο πώμα του. Στη συνέχεια σκάψε μια μικρή τρύπα στο χώμα κοντά στις ριζες κάθε φυτού και κάρφωσέ το με το στόμιο προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, το νερό θα φεύγει λίγο λιγο στο χώμα παρέχοντας την υγρασία που χρειάζεται.

* Βάλε την κάθε γλάστρα μέσα σε μια λεκάνη γεμάτη νερό. Με αυτό τον τρόπο τα φυτά θα δροσίζονται όσο χρειάζονται.

 

Αν λείψεις καιρό, ζήτα από έναν φίλο να έρχεται να ποτίζει τα φυτά σου γιατί αλλιώς δεν τη ... βγάζουν καθαρή.

* Αγόρασε τις ειδικές γυάλινες σφαίρες που υπάρχουν στα καταστήματα φυτών για αυτόν τον λόγο. Να ξέρεις όμως ότι δεν είναι η πιο οικονομική λύση.

* Δώσε το κλειδί του σπιτιού σε έναν φίλο και ζήτησέ του να πηγαίνει μία ή δύο φορές την εβδομάδα να ποτίζει τα λουλούδια σου. Ιδιαίτερα αν πρόκειται να λείψεις καιρό και δεν έχεις αυτόματο πότισμα η λύση αυτή επιβάλλεται για να  μην πεθάνουν όλο τα φυτά σου.

* Φρόντισε μόνο να υπενθυμίσεις στον φίλο που θα αναλάβει δράση να κάνει το καλό ή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Αλλιώς το νερό θα εξατμιστεί άμεσα και ή όλη ιστορία θα αποβεί "δώρον άδωρον".

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ