Μία απλή συνήθεια που έχεις με την οδοντόβρουρτσά σου μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σου | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
12:00
2/5/2019

Μία απλή συνήθεια που έχεις με την οδοντόβρουρτσά σου μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έχεις κι εσύ αυτή τη βρώμικη συνήθεια;

Ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να αποθηκεύει την οδοντόβουρτσα μέσα σε πλαστικές θήκες και ειδικά προστατευτικά που πολλές φορές χρησιμοποιούμε στα ταξίδια. Γιατί όμως μπορεί αυτό να κάνει κακό στην υγεία μας;

Δες και αυτό: 7 σημεία του σπιτιού που είναι πιο βρώμικα απ' ότι νομίζεις

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικάνικη Μικροβιολογική Εταιρεία απέδειξε πως οι οδοντόβουρτσες που αποθηκεύονται σε κοινόχρηστα μπάνια γεμίζουν με βακτήρια και απειλούν την υγεία μας. Μπορεί η έρευνα να αφορά περισσότερο κοινόχρηστες τουαλέτες που συναντάμε συνήθως σε εστίες, κατασκηνώσεις και κάμπινγκ, όμως η έρευνα αυτή αναφέρεται και στα σπίτια με πολυμελείς οικογένειες.

Αυτό το είδες; Οι καθαρίστριες ξέρουν: Αυτό το «σπιτικό» καθαριστικό χρησιμοποιούν για να εξολοθρεύσουν τα μικρόβια

Οι επιστήμονες τονίζουν: "Με το να χρησιμοποιείτε κάλυμμα οδοντόβουρτσας δεν προστατεύετε στην πραγματικότητα την οδοντόβουρτσά σας αλλά αντιθέτως δημιουργείτε ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων που αγαπάνε την υγρασία".

Από την άλλη, και η Αμερικάνικη Οδοντιατρική Εταιρεία συνιστά να αφήνουμε την οδοντόβουρτσά μας σε ανοιχτό περιβάλλον και όρθια θέση ώστε να στεγνώνει εντελώς ανάμεσα στις χρήσεις. Επίσης θα πρέπει να προσέχουμε να μην ακουμπάνε οδοντόβουρτσες μεταξύ τους ώστε να μη μεταφέρονται βακτήρια από τη μια στην άλλη.

Διάβασε επίσης: Τα αντικείμενα του μπάνιου που ΠΡΕΠΕΙ να αντικαθιστάς συχνότερα

Οι επιστήμονες τονίζουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την υγιεινή της οδοντόβουρτσας το προκαλεί η τουαλέτα. Όταν τραβάτε το καζανάκι πλήθος βακτηρίων τινάζονται με μεγάλη ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν, λοιπόν, έχετε την οδοντόβουρτσα σε εμφανές σημείο υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Η καλύτερη και πιο ασφαλής λύση είναι να τραβάτε το καζανάκι σας αφού πρώτα κατεβάσετε το καπάκι της τουαλέτας.

Σε περίπτωση που συγκατοικείτε με άτομα τα οποία δεν γνωρίζετε τι κανόνες υγιεινής ακολουθούν στην τουαλέτα, προσπαθήστε να είστε πιο προσεκτικοί. Στεγνώστε την οδοντόβουρτσα πριν την αποθηκεύσετε και φροντίστε να την αλλάζετε κάθε 3 μήνες. Προτιμήστε να την αποθηκεύετε σε ένα ποτηράκι στο δωμάτιό σας παρά σε κλειστή θήκη, που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στα ταξίδια.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ