Θέλεις λευκά ρούχα χωρίς να ξεθωριάζουν; Έτσι θα το καταφέρεις με τον πιο ασφαλή τρόπο | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
11:48
2/10/2019

Θέλεις λευκά ρούχα χωρίς να ξεθωριάζουν; Έτσι θα το καταφέρεις με τον πιο ασφαλή τρόπο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι δύσκολο να βρεις το τέλειο λευκό μπλουζάκι μέσα στην ντουλάπα σου - δεν υπάρχει καμία αμφιβολία- για αυτό απογοητεύεσαι όταν συνειδητοποιείς ότι το αγαπημένο σου πουκάμισο έχει δει και καλύτερες μέρες. Αλλά προτού το πετάξεις ή το χαρίσεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές από την Carolyn Forte, διευθύντρια του Lab Good Housekeeping Institute Lab, για το πώς να χρησιμοποιήσεις τη χλωρίνη για να ανανεώσεις τα ξεθωριασμένα ρούχα σου στο πλύσιμο. Αλλά πρώτα, λάβε υπόψη σου: Πριν χρησιμοποιήσεις τη χλωρίνη σε ένα ρούχο, έλεγξε πάντα την ετικέτα φροντίδας. Αν λέει «όχι λεύκανση», αυτό σημαίνει (το μαντέψες!) όχι χλωρίνη.

 

Πώς να λευκάνεις τα ρούχα

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσεις λευκαντικό σε ένα ρούχο, είναι καλύτερα να κάνεις πρώτα μια δοκιμή σε ένα κρυφό σημείο (όπως στο εσωτερικό ενός γιακά ή μανσέτας) για να βεβαιωθείς ότι είναι ασφαλές.

Μόλις διαπιστώσεις ότι είναι εντάξει, σου συνιστούμε να μουλιάσεις το ρούχο σου πριν το πλύνεις εάν είναι πολύ λερωμένο ή έχει λεκέδες. Αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα λευκά, αν πλένονται συχνά, δεν χρειάζεται να μουλιάσουν προηγούμενως. Ακόμα όμως και αν θες να τα μουλιάζεις, έλεγξε το πλυντήριό σου – πολλά από αυτά έχουν ένα ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας που μπορείς να επιλέξεις.

Πρόσθεσε ξεχωριστά τη λευκαντική ουσία στο δοσομετρητή λευκαντικών και στη συνέχεια, επίλεξε τον κύκλο πλυσίματος όπως συνήθως. Αν χρησιμοποιείς λευκαντικό για όλα τα υφάσματα ή απορρυπαντικό για τους λεκέδες, μπορείς να το προσθέσεις στην αρχή του κύκλου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Για την υγρή χλωρίνη, πρόσθεσε την ποσότητα που δίνει ο κατασκευαστής στα πέντε λεπτά του κύκλου. «Η χλωρίνη προστίθεται στα πέντε λεπτά του κύκλου για να δώσει στα ένζυμα του απορρυπαντικού, την ευκαιρία να αφαιρέσουν τους λεκέδες», λέει η Forte. «Προσθέτοντας χλωρίνη στην αρχή σκοτώνεις τα ένζυμα του απορρυπαντικού προτού καταφέρουν να εργαστούν».

Στέγνωσε τα ρούχα σου κανονικά.

Διάβασε επίσης: 7 αντικείμενα που συνήθως δεν πλένεις στο πλυντήριο αλλά θα έπρεπε!

Πώς να αποφύγεις το ξεθώριασμα στα λευκά ρούχα

  1. Πλύνε τα λευκά μετά από κάθε μία έως δύο φορεσιές.

  2. Αντιμετώπισε στους λεκέδες το συντομότερο δυνατό.

  3. Πάντα να διαχωρίζεις τα λευκά από τα χρωματιστά ρούχα.

  4. Επίλεξε ένα απορρυπαντικό ρούχων που περιέχει λευκαντικό

  5. Να είσαι ακριβής στη δοσολογία.

  6. Μην υπερφορτώνεις το πλυντήριο σου.

  7. Χρησιμοποίησε καυτό νερό για τα υφάσματα.

  8. Στέγνωσε τα ρούχα σύμφωνα με την ετικέτα φροντίδας.

  9. Δοκίμασε τα απορρυπαντικά κατά των λεκέδων

  10. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις συμβουλές και σε άλλα λευκά ρούχα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ