Τα σημεία του σπιτιού που συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
8:30
24/3

Τα σημεία του σπιτιού που συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι περιοχές που πρέπει να προσέξεις περισσότερο μέσα στο σπίτι σου

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι κάτι που μας απασχολεί όλο το χρόνο, αλλά τώρα που ο κορονοϊός είναι το πρώτο θέμα συζήτησης και έχει πάρει αυτές τις εκτάσεις, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις επιφάνειες στα οποία αυτά που ακουμπάς, μένουν στα δάχτυλα τα οποία κατόπιν θ’ αγγίξουν το πρόσωπό σου και γενικώς μικρόβια παντού. 

Δες και αυτό: To ένα σημαντικό πράγμα που ξεχνάς όταν πλένεις τα ρούχα σου

 

Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις:

Χειριστήρια
Είτε πρόκειται για το χειριστήριο του air condition είτε της τηλεόρασης, πρόκειται για ένα αντικείμενο που χρησιμοποιείς ασταμάτητα και -κατά πάσα πιθανότητα-δεν καθαρίζεις τόσο συχνά. 

Πόμολα
Από πόμολα πόρτας μέχρι ντουλάπες και συρτάρια, είναι κατά κύριο λόγο μεταλλικά και πλαστικά αντικείμενα τα οποία πιάνονται από πολλά γυμνά χέρια. 

Αυτό το είδες; Οι επιφάνειες που δεν πρέπει να καθαρίσεις ποτέ με ξύδι

 

Τηλέφωνο
Καλά, για το κινητό σου ούτε λόγος. Σκέψου πού το ακουμπάς και πόσο συχνά, φυσικά χωρίς ν’ απολυμάνεις τα χέρια σου και θα συνειδητοποιήσεις χωρίς κόπο πόσο απαραίτητο είναι να το καθαρίζεις συχνά και να μην το παρατάς οπουδήποτε. Παρόμοια αντιμετώπιση αξίζει και το οικιακό τηλέφωνο. Το οποίο έχει κουμπάκια και ακουστικό που έρχεται πολύ μα πολύ κοντά στο πρόσωπο. Σε απόσταση αναπνοής, για να είμαι ακριβής.

Κλιματιστικό
Τα φίλτρα συσσωρεύουν σκόνη, βακτηρίδια και ακάρεα που είναι είναι πολύ εύκολο να μπουκώσουν αν το αμελήσεις. Ένα κλιματιστικό με βρόμικα φίλτρα προκαλεί από φτάρνισμα μέχρι σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά όταν καπνίζουμε μέσα στον χώρο. Η αφαίρεση των φίλτρων και ο καθαρισμός τους είναι μια διαδικασία που για λόγους υγείας πρέπει να επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. 

Διάβασε επίσης: Όσα δεν πρέπει να πετάς στο νεροχύτη

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ