Τα λάθη στο πλύσιμο ρούχων που πιθανότατα κάνεις | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
8:00
19/11/2021

Τα λάθη στο πλύσιμο ρούχων που πιθανότατα κάνεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το νούμερο 5 μπορεί να σε εκπλήξει 

Μήπως χρησιμοποιείς πολύ απορρυπαντικό; Ή υπερφορτώνεις το πλυντήριο ή κάνεις υπερβολές στη χλωρίνη; Ακόμα κι αν πλένεις πολλά χρόνια, αυτά τα απλά λάθη στο πλύσιμο των ρούχων είναι πολύ πιθανό να γίνουν. Αν θέλεις να αποφύγεις τις πετσέτες που μυρίζουν μούχλα, να αφαιρέσεις λεκέδες και να διατηρήσεις τα ρούχα, τα σεντόνια και τις πετσέτες σου καθαρά, χωρίς λεκέδες και να μυρίζουν φρεσκάδα κάθε φορά, θα πρέπει να αποφύγεις αυτά τα 10 κοινά λάθη στο πλύσιμο των ρούχων. 

Πώς να πλύνεις σωστά ένα σακίδιο

 

Μην τρίβεις τους λεκέδες με μανία
Αυτό μπορεί να επιδεινώσει τον λεκέ και πιθανώς να φθείρει το ύφασμα. Αντίθετα, θα πρέπει να είσαι προσεκτική και μεθοδική. Αντιμετώπισε τον λεκέ όσο πιο γρήγορα μπορείς - όσο λιγότερος χρόνος περάσει, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχεις. Χρησιμοποίησε ένα λευκό πανί για να μην μπορούν να μεταφερθούν τα χρώματα και προτίμησε να ταμπονάρεις, αντί να τρίψεις, δουλεύοντας από έξω προς τα μέσα.

Μην πλένεις ρούχα που έχουν ετικέτα για "στεγνό καθάρισμα"
Τα περισσότερα ρούχα που λένε "στεγνό καθάρισμα" μπορούν να πλυθούν στο χέρι και να στεγνώσουν στον αέρα. Αυτό περιλαμβάνει φυσικές ίνες, όπως το λινό και τα περισσότερα μετάξια. Θα πρέπει πρώτα να ελέγξεις τη σταθερότητα του χρώματος. Βρέξε μια μπατονέτα με ήπιο απορρυπαντικό και ταμπόναρε σε μια κρυφή ραφή για να δεις αν βγαίνει η βαφή. Εάν όχι, βύθισε το ρούχο σε σαπουνόνερο μία ή δύο φορές, στη συνέχεια ξέπλυνε και τύλιξε το αμέσως σε μια πετσέτα για να αφαιρέσεις την υγρασία. Ωστόσο, θα πρέπει να επιμείνεις στο στεγνό καθάρισμα για ορισμένες κατηγορίες: δέρμα, σουέτ, οτιδήποτε με διακοσμητικά στοιχεία και δομημένα κομμάτια (όπως blazers).

Μην αφήνεις φερμουάρ ανοιχτά
Τα μεταλλικά δόντια του φερμουάρ μπορούν να κολλήσουν στα ευαίσθητα και υφαντά ρούχα που πλένονται στην ίδια φουρνιά πλυσίματος. 

Μην χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού
Ο υπερβολικός αφρός μπορεί να συγκρατήσει τη βρωμιά που τραβιέται από τα ρούχα και να πιαστεί σε περιοχές που δεν ξεπλένονται πάντα, όπως κάτω από ένα γιακά, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση βακτηρίων. Χρησιμοποίησε τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού που βάζεις συνήθως και, στη συνέχεια, αύξησε την σταδιακά εάν τα ρούχα σου δεν βγαίνουν τόσο καθαρά όσο θα ήθελες.

Μην πλένεις τα πουκάμισα κουμπωμένα
Φαίνεται καλή ιδέα, αλλά μπορεί να πιέσει τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες και να οδηγήσει σε πρόωρο σκίσιμο. 

Μην αμελήσεις τη βάση κάτω από το πλυντήριο
Εάν το πλυντήριό σου δεν μπει πάνω σε βάση, οι κραδασμοί μπορεί να καταστρέψουν το δάπεδό και να φθείρουν πρόωρα βασικά εξαρτήματα. Εκτός αυτού, προκαλείται τρομερός θόρυβος.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ