Πόσες φορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα πριν την πλύνεις | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
11:00
21/6

Πόσες φορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα πριν την πλύνεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις για το πόσο συχνά αλλάζεις πετσέτες προσώπου και σώματος;

Δυστυχώς, καμία πετσέτα δε φέρει ταμπελάκι που να αναγράφει το πόσες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να πλυθεί (αν και θα ήταν πάρα πολύ βολικό). Πώς μπορείς να ξέρεις λοιπόν πόσο καθαρή είναι η πετσέτα σου και πότε πρέπει να τη βάλεις στο καλάθι με τα άπλυτα;

Αυτό το είδες; Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πιτζάμες μας;

 

Κι αν αναρωτιέσαι τι κακό μπορεί να έχει μια πετσέτα πάνω στην οποία κάθε φορά που σκουπίζεσαι είσαι καθαρή, η απάντηση είναι τα βακτήρια και η μούχλα. Η υγρασία που μεταφέρεται σε αυτές μετά τη χρήση τους, αλλά και η παραμονή τους στο μπάνιο, ένα χώρο που λόγω υδρατμών επίσης έχει μπόλικη υγρασία, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί. Δεν είναι ότι κινδυνεύεις από κάποια σοβαρή μόλυνση, αλλά δεν είναι ο,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σου να την αλλάζεις κάθε μήνα.

Δες και αυτό: Οι λόγοι για τους οποίους το σπίτι σου είναι συνέχεια σκονισμένο

 

Αν σε ενδιαφέρει να τηρείς κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής, καλό είναι να μην χρησιμοποιείς τις πετσέτες πάνω από τρεις φορές. Επιπλέον, καλό είναι να μην την αφήνεις να στεγνώνει στο μπάνιο αφού βγεις από το ντους αλλά να την απλώνεις κάπου να στεγνώσει. Τέλος, πάντα να αφήνεις το μπάνιο να αερίζεται μετά το ντους ώστε να μην συσσωρεύεται υγρασία στο χώρο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ