Πώς να συντηρήσεις σωστά τα ξύλινα έπιπλά σου | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
20:00
8/3/2014

Πώς να συντηρήσεις σωστά τα ξύλινα έπιπλά σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είτε σε αντίκα, είτε σε πιο σύγχρονο ντιζάιν, το ξύλο αποτελεί διαχρονική αξία στην επίπλωση του σπιτιού και ταιριάζει εύκολα σε κάθε χώρο. Για να δείχνουν όμως τα ξύλινα έπιπλα πάντα περιποιημένα, χρειάζονται τακτική ειδική φροντίδα.

<strong style= color: rgb(128, 0, 128); font-size: 14px; >Συμβουλές καθαριότητας</strong>  <strong style= color: rgb(128, 0, 128); font-size: 14px; >Λεκέδες</strong> Καθάρισε τους λεκέδες στις αντίκες

Συμβουλές καθαριότητας Λεκέδες Καθάρισε τους λεκέδες στις αντίκες με ένα βρεμένο μαλακό πανί και λίγο υγρό σαπούνι και σκούπισε με ένα στεγνό πανί. Μόλις στεγνώσει το σημείο μπορείς να το γυαλίσεις με φυσικό μελισσοκέρι μέχρι να λάμψει. Μπορείς, επίσης, να γεμίσεις τις βαθιές γρατσουνιές με λίγη πλαστελίνη στο χρώμα του ξύλου. Σημάδια νερού Για να αφαιρέσεις τα σημάδια από νερό στο ξύλο, τρίψε το σημείο με ένα καρύδι κομμένο στη μέση. Για δύσκολους λεκέδες στο ξύλο δοκίμασε ένα μείγμα από βούτυρο και στάχτη: άφησέ το να απορροφηθεί από το ξύλο και μετά τρίψε με ένα μαλακό πανί. Ζωγραφιές Καθάρισε τα ξύλινα ζωγραφισμένα έπιπλα πρώτα με ένα υγρό ξεσκονόπανο ή αν προτιμάς με ένα διάλυμα από νερό και απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα. Καθάρισε πρώτα μια μικρή επιφάνεια, σκουπίσέ την καλά και μετά συνέχισε με το υπόλοιπο έπιπλο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ