Πώς να συντηρήσεις σωστά τα ξύλινα έπιπλά σου | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
20:00
8/3/2014

Πώς να συντηρήσεις σωστά τα ξύλινα έπιπλά σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είτε σε αντίκα, είτε σε πιο σύγχρονο ντιζάιν, το ξύλο αποτελεί διαχρονική αξία στην επίπλωση του σπιτιού και ταιριάζει εύκολα σε κάθε χώρο. Για να δείχνουν όμως τα ξύλινα έπιπλα πάντα περιποιημένα, χρειάζονται τακτική ειδική φροντίδα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<strong style= color: rgb(128, 0, 128); font-size: 14px; >Γενικές οδηγίες</strong>  Το παραδοσιακό μελισσοκέρι είναι ιδανικό για να θρέψεις τα ξύλινα έπιπλα -ειδικά όταν πρόκειται για παλιά κομμάτια-

Γενικές οδηγίες Το παραδοσιακό μελισσοκέρι είναι ιδανικό για να θρέψεις τα ξύλινα έπιπλα -ειδικά όταν πρόκειται για παλιά κομμάτια- και να τους χαρίσεις μοναδική λάμψη και καθαριότητα. Επιπλέον μυρίζει υπέροχα. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα και τρίψε το ξύλο με ένα μαλακό πανί, ακολουθώντας τα νερά του. Αν τα έπιπλά σου είναι πιο καινούργια, γυάλισέ τα με μελισσοκέρι δύο φορές την πρώτη εβδομάδα και μετά πέρνα ένα ειδικό προστατευτικό λάδι μία φορά τον χρόνο, ενώ δεν βλάπτει ένα περασματάκι με δέρμα μία φορά το μήνα. Για καλύτερα αποτελέσματα, μην ξεχνάς ένα καθημερινά ξεσκόνισμα, με ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου μαζεύεται η σκόνη, όπως, για παράδειγμα, στα σκαλίσματα. Τα ξύλινα έπιπλα διαρκούν περισσότερο σε χώρους που δεν είναι υπερβολικά ζεστοί ή ξηροί. Απέφυγε να τα τοποθετήσεις κοντά σε καλοριφέρ ή παράθυρο ή σε άλλη πηγή θερμότητας. Φρόντισε επίσης, να κρατάς την ατμόσφαιρα υγρή, τοποθετώντας στον χώρο βάζα με φρέσκα λουλούδια ή γαβάθες με νερό.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ