Πώς να πλύνεις την ηλεκτρική κουβέρτα | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
8:00
16/11/2020

Πώς να πλύνεις την ηλεκτρική κουβέρτα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα βήματα για αποτελεσματικό και ασφαλές πλύσιμο

Καθώς η συχνή χρήση οποιουδήποτε αντικειμένου που περιλαμβάνει ύφασμα και βρίσκεται πάνω σου θέλεις να είναι καθαρό, είναι λογικό να έχεις αναρωτηθεί αν και πώς μπορεί να πλυθεί η ηλεκτρική σου κουβέρτα. Αρχικά, διάβασε τις οδηγίες πλύσης της, βεβαιώσου ότι έχει κρυώσει και να μην την πλύνεις διπλωμένη.

 

Δες και αυτό: Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις τους λεκέδες από το στρώμα σου

Πιο αναλυτικά, διάβασε τα παρακάτω βήματα:

 

Πλύνε την στο χέρι

Ξεκινώντας, βεβαιώσου ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι εκτός πρίζας και ότι έχεις αφαιρέσει τον αποσπώμενο διακόπτη. Έπειτα, γέμισε την μπανιέρα σου με χλιαρό νερό (όχι ζεστό) και χρησιμοποίησε ένα ήπιο απορρυπαντικό. Ανακάτεψε απαλά με το χέρι, άφησε την κουβέρτα σου να μουλιάσει για μερικά λεπτά και ξέπλυνε. Μην τη στύψεις, απλώς πίεσε την με απαλές κινήσεις για να φύγει το πολύ νερό.

Στο πλυντήριο
Αφού αφαιρέσεις και πάλι τα καλώδια, βρέξε την κουβέρτα με κρύο νερό πριν τη βάλεις στο πλυντήριο και χρησιμοποίησε και πάλι ήπιο απορρυπαντικό ρυθμίζοντας το πλυντήριο στο πιο απαλό πρόγραμμα, χωρίς στύψιμο. Αφήστε τη να πλυθεί το πολύ για 3  λεπτά, βγάλ’την προσεκτικά και ξέπλυνέ τη με κρύο νερό.

Αυτό το είδες; Όσα πρέπει να καθαρίζεις μόνο μια φορά το χρόνο

 

Στέγνωσε την καλά
Είναι καλύτερο να την αφήσεις να στεγνώσει φυσικά. Άπλωσέ τη σε μία ανοιγμένη απλώστρα και θυμήσου ότι πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν την ξαναχρησιμοποιήσεις.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ