Πώς να κρατήσεις το κινητό σου καθαρό από μικρόβια | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
17:23
14/1/2019

Πώς να κρατήσεις το κινητό σου καθαρό από μικρόβια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όπως μπορείς να φανταστείς, συγκεντρώνει άπειρα...

Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στη Δυτική Βιρτζίνια, η εποχή της γρίπης αναμένεται να χτυπήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού γι' αυτό και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συμπεριέλαβε την πολιτεία σε μια λίστα δεκαεννέα περιοχών όπου η γρίπη έχει εξαπλωθεί σε περιφερειακό επίπεδο. Οι περισσότεροι άνθρωποι μεταφέρουν τα μικρόβια στα κινητά τους τηλέφωνα, και η U.S. Cellular δίνει μια σειρά από συμβουλές για να βοηθήσει να καθαριστούν τα κινητά από τα μικρόβια.

Διάβασε επίσης: Έξαρση ρινοκολπίτιδας μετά τις γιορτές: Συμπτώματα, προφύλαξη και θεραπεία

«Σκέψου ότι τα χέρια σου έρχονται πάντα σε επαφή με το κινητό σου. Έτσι κι αλλιώς τα μικρόβια ή τα βακτηρίδια που έχεις στα χέρια σου στην πραγματικότητα μεταφέρονται στο τηλέφωνό σου. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι ακόμα και να πλένεις τα χέρια σου και να τα κρατάς καθαρά, αν αγγίζεις διαφορετικές επιφάνειες όπως το τηλέφωνό σου μεταφέρεις μικρόβια», δήλωσε η διευθύντρια της εταιρείας, Ashleigh Raeder.

Ο μέσος χρήστης του κινητού τηλεφώνου αγγίζει τη συσκευή του πάνω από 2500 φορές την ημέρα, οπότε τα χέρια σου μεταφέρουν μικρόβια από τον έξω κόσμο στο τηλέφωνό σου.

Διάβασε και αυτό: 5 μυστικά για να μεγαλώσεις έξυπνα παιδιά

«Μπορείς πραγματικά να πάρεις ένα καθαριστικό οθόνης για τη συσκευή σου για να το καθαρίζεις και να νιώθεις ασφαλής ότι δεν υπάρχουν βακτηρίδια ή τίποτα πάνω του. Απλά πρόσεχε τι αγοράζεις ώστε να είναι κατάλληλο για ηλεκτρονικές συσκευές» λέει η Reader.

Συνιστάται να χρησιμοποιείς ένα αντιβακτηριακό διάλυμα καθαρισμού ή πανί για να απολυμάνεις το τηλέφωνό σου. Αν έχεις θήκη στο τηλέφωνό σου, φρόντισε να αφαιρέσεις τη θήκη και να καθαρίσεις όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, ειδικά την κύρια οθόνη και τα κουμπιά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια αυτής της εποχικής γρίπης να κρατάς το τηλέφωνό σου όσο το δυνατόν πιο καθαρό.

Ν. Μ.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ