Πώς να καθαρίσεις το τηλέφωνο σου | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
11:00
21/6/2015

Πώς να καθαρίσεις το τηλέφωνο σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Το τηλέφωνο μαζεύει πολύ περισσότερη βρώμα από όσο φαντάζεσαι
Το τηλέφωνο μαζεύει πολύ περισσότερη βρώμα από όσο φαντάζεσαι

Μια από τις πιο αγαπημένες ηλεκτρονικές συσκευές είναι χωρίς αμφιβολία και αυτή που βρωμίζει και περισσότερο.

Βάλε στο πρόγραμμα της εβδομαδιαίας -για να μην πούμε καθημερινής- καθαριότητας και τη συντήρηση του τηλεφώνου γιατί αν σκεφτείς τι... κουβαλάει επάνω της, θα τρελαθείς!

Βήμα πρώτο: Κόψε ένα κομμάτι βαμβάκι και βρέξ' το με οινόπνευμα.

Βήμα δεύτερο: Τρίψε απαλά με το βαμβάκι όλο το τηλέφωνο και ιδιαίτερα το ακουστικό και το μικρόφωνο. Ακόμη και τη βάση και το καλώδιο, αν υπάρχει.

Βήμα τρίτο: Άφησε το τηλέφωνο για λίγα λεπτά να στεγνώσει φυσιολογικά πριν το ακουμπήσεις στη βάση του (αν είναι παλιού τύπου) ή το κλείσεις (αν είναι κινητό με πορτάκι).

Βήμα τέταρτο: Βρέξε μία μπατονέτα με οινόπνευμα και καθάρισε προσεκτικά γύρω γύρω από όλα τα κουμπιά. Το πόση βρώμα μαζεύεται εκεί δεν μπορείς να φανταστείς.

Προσοχή: Νερό, σαπούνι και σφουγγάρι ποτέ στο τηλέφωνο. Σε καμμία συσκευή. θα χαλάσει στα σίγουρα.
Προσοχή: Νερό, σαπούνι και σφουγγάρι  ποτέ στο τηλέφωνο. Σε καμμία συσκευή.  θα χαλάσει στα σίγουρα.

Βήμα πέμπτο: Αν δεν έχεις οινόπνευμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό. Φρόντισε μόνο να το διαλύσεις αρκετά με νερό γιατί τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα αναμενόμενα και οι σκόνες να κολλήσουν περισσότερο...

Προσοχή: Η γενική αρχή που ισχύει για τα πάντα στο νοικοκυριό, ισχύει φυσικά και σε αυτή την περίπτωση. Όταν δηλαδή αφήσεις κάτι να βρωμίσει πολύ, τότε πολύ πιο δύσκολα θα καθαρίσει. Φρόντισε λοιπόν να μην φτάσεις τα πράγματα στα άκρα. Μόνο κερδισμένη μπορείς να βγεις.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα

 


 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ