Πώς να καθαρίσεις ένα τζάκι γρήγορα | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
8:00
24/11/2021

Πώς να καθαρίσεις ένα τζάκι γρήγορα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά!

Ο χειμώνας είναι πλέον μια ανάσα μακριά και οι ολοένα χαμηλότερες θερμοκρασίες μας κάνουν να θέλουμε να απολαύσουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας - και αναμφίβολα, ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό, είναι να περάσουμε όμορφες και χαλαρές στιγμές μπροστά στο τζάκι. Είναι όμως σημαντικό να μην παραλείπουμε να το καθαρίζουμε.

Πώς να καθαρίσεις τη μούχλα σε 3 απλά βήματα

 

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος, που θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά. Θα χρειαστείς ένα φτυάρι και σετ βούρτσας, μια βούρτσα για τρίψιμο, καθαριστικό γυαλιού, μια ποδιά, ένα μεγάλο πλαστικό μουσαμά, λαστιχένια γάντια, έναν κάδο απορριμμάτων με καπάκι, χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ, ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό, υγρό πιάτων, ένα μαλακό πανί και χαρτοπετσέτες.

Πώς να καθαρίσεις αποτελεσματικά και γρήγορα το τζάκι:

- Περίμενε τουλάχιστον 24 ώρες μετά την τελευταία φωτιά, ώστε η στάχτη να κρυώσει επαρκώς. Φόρεσε μια ποδιά και στρώσε έναν πλαστικό μουσαμά μπροστά στο τζάκι. Φορώντας λαστιχένια γάντια, αφαίρεσε τα κούτσουρα, τη σχάρα και άφησε στην άκρη το μουσαμά. Κράτησε κούτσουρα για κάψιμο και πέτα στα σκουπίδια τα κούτσουρα που είναι κακώς απανθρακωμένα.

- Πασπάλισε μια χούφτα χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ στη στάχτη και σκούπισε κάθε εσωτερικό τοίχο από πάνω προς τα κάτω με τη βούρτσα του τζακιού. Φτυάρισε τη στάχτη σε ένα ταψί και, στη συνέχεια, πέταξε τα υπολείμματα στα σκουπίδια.

- Σκούπισε κάθε πλευρά από πάνω προς τα κάτω με τη βούρτσα τζακιού. Για να καθαρίσεις το εξωτερικό μέρος, ψέκασε νερό σε περιοχές με αιθάλη και στη συνέχεια χρησιμοποίησε καθαριστικό εστίας. Καθάρισε με μια βούρτσα, ψέκασε με νερό και μετά χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί για να στεγνώσεις. Αν το τζάκι είναι μαρμάρινο ή πέτρινο, ψέκασε τα υπολείμματα με νερό, καθάρισε με υγρό πιάτων και ένα πανί, ξέπλυνε και στέγνωσε.

- Εάν το τζάκι έχει γυάλινες πόρτες, εφάρμοσε καθαριστικό εστίας στο πίσω μέρος και στο μπροστινό μέρος κάθε πόρτας και, στη συνέχεια, σκούπισε ένα πάνελ κάθε φορά, αφαιρώντας το καθαριστικό πριν στεγνώσει. Για να γυαλίσεις εργαλεία και σχάρες, τοποθέτησε τα στον μουσαμά, ψέκασε με καθαριστικό εστίας και σκούπισε τα με χαρτί κουζίνας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ