Πώς να φροντίσεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
8:00
26/5/2021

Πώς να φροντίσεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Διατήρησε τα σε άψογη κατάσταση, όποιο κι αν είναι το υλικό τους 

Το καλοκαίρι είναι πλέον μια ανάσα μακριά, και αν δεν το έχεις ήδη κάνει, έχει έρθει η ώρα να βγάλεις τα έπιπλα στον κήπο ή την αυλή σου και να απολαύσεις υπέροχες στιγμές χαλαρότητας κοντά στη φύση. 

Πώς να καθαρίσεις τη σχάρα χωρίς σαπούνι και νερό

 

Για να το απολαύσεις όμως πραγματικά, είναι σημαντικό να έχεις τα έπιπλα του εξωτερικού χώρου καθαρά, και αυτό εξαρτάται από μερικούς παράγοντες οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με το υλικό. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές των ειδικών για τον καθαρισμό επίπλων από ξύλο, πλαστικό, επεξεργασμένο σίδηρο και αλουμίνιο:

Πλαστικό
Το πλαστικό είναι ο ευκολότερος τύπος επίπλων για καθάρισμα, καθώς συνήθως διαθέτει γυαλιστερό φινίρισμα που είναι απωθητικό για τους λεκέδες. "Όταν καθαρίζεις πλαστικό, συνιστούμε καθαριστικά για όλες τις χρήσεις κατασκευασμένα με φυσικά έλαια και ένζυμα", λέει ο Austin Miller, συνιδρυτής της εταιρείας καθαριμσού Spruse. "Κατά τον καθαρισμό πλαστικών επίπλων, συνιστούμε πάντα τη χρήση πετσετών με μικροϊνες".

Κατεργασμένος σίδηρος
Το σφυρήλατο σίδερο είναι μια δημοφιλής επιλογή για έπιπλα εξωτερικού χώρου λόγω της αντοχής τους. "Συνιστούμε τη χρήση λευκού ξιδιού καθαρισμού", λέει ο Miller. "Τρίψε απαλά όλες τις περιοχές και, όταν τελειώσεις, σκούπισε τις περιοχές με μια πετσέτα και νερό για να αφαιρέσεις την υπερβολική βρωμιά. Βεβαιώσου ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις οξύ, ή οτιδήποτε μπορεί να χαράξει, καθώς ο σφυρήλατος σίδηρος μπορεί να καταστραφεί έτσι".

5 τρόποι να καθαρίσεις την κουζίνα σου με χυμό λεμονιού

 

Αλουμίνιο
Το αλουμίνιο είναι μια άλλη κοινή επιλογή για παγκάκια, καρέκλες, τραπέζια και άλλα. "Να αφαιρείς πάντα τα μαξιλάρια πριν φτάσεις στο πλαίσιο των επίπλων από αλουμίνιο, για να έχεις έναν πλήρως εκτεθειμένο καμβά πριν από το πλύσιμο", συμβουλεύουν οι Anne και Will Massie, ιδρυτές της μάρκας επίπλων εξωτερικού χώρου McKinnon & Harris. "Κατά τον καθαρισμό του σκελετού, προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό που έχει σχεδιαστεί για πλύσιμο επιφανειών όπως αυτοκίνητα και σκάφη, αλλά και ένα μαλακό πανί, όπως μια πετσέτα μικροϊνών ή ένα απαλό σφουγγάρι για να καθαρίσεις πριν το ξεπλύνεις".

Ξύλο
Υλικά όπως η ακακία και ο ευκάλυπτος είναι εξαιρετικές επιλογές για έπιπλα εξωτερικού χώρου, καθώς είναι πολύ ανθεκτικά υλικά. Αν και είναι φυσικό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, η ακακία μπορεί να γίνει ευαίσθητη στην υγρασία. Σκούπισε τις βρωμιές χρησιμοποιώντας ένα υγρό, μη λειαντικό πανί. Για πιο επίμονες βρωμιές και διαρροές, βύθισε ένα πανί σε σαπούνι με ουδέτερο pH και ζεστό νερό, ξεπλένοντας τυχόν περισσεύματα υγρού και σκούπισε. Στη συνέχεια, άφησε το να στεγνώσει φυσικά στον ήλιο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ