Πλένεις πιάτα στο χέρι; 4 απλές συμβουλές για να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
14:00
24/4/2019

Πλένεις πιάτα στο χέρι; 4 απλές συμβουλές για να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είτε γιατί δεν έχεις πλυντήριο πιάτων είτε γιατί δεν θέλεις να το χρησιμοποιείς συχνά, υπάρχουν τρόποι να κάνεις τη δουλειά σου, χωρίς να ξοδεύεις άσκοπα χρόνο και χρήμα. Ιδού οι 4 πιο βασικοί:

1. Ποτέ με γυμνά χέρια
Πλύσιμο πιάτων στο χέρι χωρίς γάντια, δεν νοείται. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείς τα χεράκια σου, είτε με κρύο είτε με ζεστό νερό. Έχε πάντα πρόχειρο ένα ζευγάρι γάντια και "οπλίσου" πριν ξεκινήσεις το πλύσιμο.

2. Γιατί να "τρέχει" το νεράκι;
Αντί να αφήνεις τη βρύση να τρέχει και εσύ να σαπουνίζεις και ξεπλένεις το κάθε πιάτο ξεχωριστά κάνε κάτι άλλο, πιο πρακτικό και σίγουρα πιο οικονομικό. Στην αρχή ξέπλυνε καλά τα πιάτα από τυχόν δύσκολα σημεία και στη συνέχεια βούλωσε τον νιπτήρα ή γέμισε μια λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και ξεκίνα. Άφηνε τα σαπουνισμένα στην άκρη και στο τέλος ξέπλυνέ τα ένα ένα.

Διάβασε επίσης: Πώς να καθαρίσεις σωστά το πλυντήριο πιάτων

3. Διάλεξε τη σωστή θερμοκρασία;
Γενικά, ο κανόνας θέλει το ζεστό νερό να καθαρίζει πολύ καλύτερα, πράγμα που είναι και ευνόητο. Υπάρχουν όμως και μερικές περιπτώσεις που φαίνεται ότι το κρύο νερό έχει καλύτερα αποτελέσματα όπως τα σκεύη που περιείχαν γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, αυτά είναι καλύτερο να μουσκεύονται ένα βράδυ πριν ξεπλυθούν τελικά γιατί όλο και μένουν τα σημάδια.

4. Ξύδι το θαυματουργό
Και φυσικά, και το πλύσιμο στο χέρι το θέλει το ξυδάκι του. Ή μάλλον... ειδικά αυτό! Ρίξε λίγο ξύδι μέσα στο νερό και οι άχημες μυρωδιές θα φύγουν μεμιάς. Προσοχή στο σαπούνι Και για περισσότερη οικονομία θυμήσου να ρίχνεις υγρό σαπούνι όχι κατευθείαν επάνω στο σφουγγάρι, αλλά μέσα στο νερό.

Δες και αυτό: Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις

Ζ. Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ